» mitt ♡










» Bilder från idag.

 

» Äntligen har den kommit!

Min nya kamera har äntligen kommit! Ska sätta den på laddning och sen ska den provas ordentligt imorgon!


» Uteritt 30/8-13


» Något du kanske inte visste om mig...

... är att jag älskar serier! Jag följer ca sju serier samtidigt, hälften går dock när de andra inte går se det blir ungefär fyra jag följer samtidigt! Jag är verkligen en serienörd, när avsnitten kommer ut på natten i USA kollar jag på dem på morgon här i Sverige om jag så får gå upp kl 6 på morgon hellre än att missa dem! För på kvällen har jag fullt upp med plugg och hästen. Några serier jag kollat på nu över sommaren är Teen Wolf & Pretty Little Liars, de har dock just nu paus och kommer komma tillbaka i januari igen! Så i en månad nu ungefär kommer jag vara serielös och sen i september och oktober börjar bl.a. Once Upon a Time, Revenge & The Vampire Diaries!


» Chaps eller Ridstövlar?

Vilken väljer du? Och varför?
 

» Söta föl!


» Dagens pass

Idag tränade vi mest på raka spår. Körde tempoväxlingar i början, för att känna på bromsen och gasen. I galoppen så försökte jag köra i ett lugnt tempo, men det ville inte gråben.. Hehe.. Det måste vi träna på. Och så testa jag förvänd galopp och det gick väldigt bra! Imorgon tror jag att jag ska rida ut. Men det får vi se imorgon!

Ska snart boka tid till....?
Vad tror ni? Skriv vad ni tror i kommentarsfältet.
 

» Fölet

 
 

» Min fina


» Sitter i skolan

Sitter i skolan och väntar tills sista lektionen ska börja. Som börjar 20 i 3. När jag har slutat så måste jag tanka moppen annars kommer jag säkert inte komma hem.. hehe. Sen tror jag att jag ska ner på stan. Måste ha underkläder och bikini. Menmen, är skit trött idag.
Idag i stallet ska jag putsa allt. Mina skor ,sadeln, sadelgjorden, tränset och benskydden. Det behövs verkligen.
Ni får ha det så braaaa.

» Bomövningar

Idag vart det bomövningar. Jag börja med att värma upp han och han kände sig jätte fin och lugn. Sen när jag skulle byta galopp så försvann allt det där.. Upp med huvudet och galopperad på, fick korsgalopp. Stannade han och fatta rätt galopp.
Jag började med den hederliga bomövning. Vanliga trav bommar som jag sedan la upp till cavalleti. Han var väldigt lugn på de, var bara en enstaka gång han sprang in lite för fort. Så den övningen var jag väldigt nöjd över! Nästa övning var galopp bommar. Som bestod av en bom på marken sen 1 galoppsprång med en upphöjd bom, sedan 4 galoppsprång och en bom på marken. Den övningen gick sådär. När det gick bra över bommarna så gick det inte bra att stanna. För efter sista bommen ett x antal galoppsprång så skulle jag stanna han för att få kontroll och han ska lyssna. Och när det gick dåligt så gick det dåligt på båda. Men jag fick in några bra språng. Så det var inte så dåligt.

Imorgon får han vila, och jag ska smörja allt det behövs verkligen. Men nu ska jag sova så jag orkar med skoldagen imorgon! Godnatt!
 

» stallet nu!






» Del 2 av lägret

Här är en film från sista dagen av lägret! En väldigt pigg pålle!:)


» Del 1 av lägret

Här är en film från sista dagen av lägret! En väldigt pigg pålle!:)


» Stallet på förmiddagen.

Idag var jag i stallet på förmiddagen då jag inte hade några lektioner på typ tre timmar, var väldigt skönt att åka ut dit och bara mysa med Peppe! Och så behöver jag inte åka ut på eftermiddagen och rida och hålla på heller, utan kan bara koncentrera mig på plugg, riktigt skönt! Peppe och jag gick ut och gick lite, han fick äta lite gräs och jag hittade lite hallon, var super mysigt!


» Aug. 26, 2013

Lägret gick väldigt bra! Är väldigt nöjd.
Ska alldeles strax åka till stallet. Ska byta om nu och så åker jag. Idag blir det att rida ut!
Få se vart jag rider, bloggar senare igen!


» Lördag

Jag måste bara börja det här inlägget med att säga förlåt för att uppdateringen från min sida har varit usel men det har precis varit första veckan i skolan och jag är helt död. Har bara legat och sovit hela dagen! Usch, det här året kommer verkligen inte att bli kul... Men men ibland får man bita i det sura äpplet och bara kämpa på! Idag så red jag Peppe barbacka, det blev ett ganska snabbt pass för ikväll ska jag ut till Alexandra och resten av det som är på lägret och va med på pizzakvällen de ska ha! Ska bli jätteroligt! Hursomhelst så red jag som sagt barbacka på Peppe idag, vi jobbade först över en bom och gjorde massa åttvolter över den samt gjorde halt framför och mitt över den i mellan åt. Sen tog jag fram två sockerbitar och satte upp bommen på de så att det vart ett litet sockerbits hinder, hoppade några gånger och höjde det sedan till det högsta och hoppade några gånger, han var så duktig min kille!


» äta nu

Har ridit första passet på lägret nu! Det gick väldit bra, men han var väldigt stark och pigg. Ville gärna dra ur mig ur sadeln. M3n det gick bra ändå. Nu ska vi äta, sen blir det 2 pass imorgon. Och 1 på söndag tror jag!

» nu åker vi!






» tråkigt

Sitter i ett klassrum och har skit tråkigt! har idrott klockan 1 så vet inte vad jag ska göra tills dit! ville bara att ni skulle veta hur tråkigt jag har! ha det bra!:)


» Läger idag!

Ska alldels strax blåsa och platta håret, sen vid 10 över 10 åker jag till skolan. Slutar 10 över 4 men vi få se om jag gör det igentligen eftersom det är första veckan och de, vi får se. Men iallfall när jag kommer hem så ska jag packa det sista sen till stallet och lasta gråben och åka till sussie! Vi får se om jag bloggar från mobilen, om jag har tid. 
Igår vilade Gråben så du hade jag en hopplektion för malin. Det gick väldigt bra, vi jobbade i höger varv mest. Men Malin får berätta vad vi gjorde om hon vill. Men ni ser ju på filmen där nere vad vi gjorde!
 

» Hoppning 22/8-13


» Vad tycker ni?

Tycker ni att vi ska göra veckans hiss/diss?
 

» mitt schema

Har nyss haft matte, drt guck väl bra. nästa lektion börjar kvart i elva, då ska vi ha predriklära, tror jag men inte säker! Idag får gråben vila, skq packa till lägret och de imorgon. Bloggar mer när jag kommer hem!



» Ridpass 21/8-2013


» skonings dags!




» Leka i skolan

Idag ska vi leka lekar med 2orna och 3 orna, det är 3orna som har hittat på lekarna. Det är för att vi ska lära känna varandra. Men imorgon börjar lektionerna som vanligt. Vi är 8 styckna i våran klass 2 tjejer med mig, och båda heter Alexandra.. haha. 

Gårdagenspass gick väldigt bra, 
förutom i galoppen. Han var jätte fin i skritten och i traven men sen när jag fattar galopp, så börjar han springa på slänga upp och ner med huvudet, och försöker ta mig hur sadeln! Måste träna min mage så jag orkar hålla mig kvar när han försöker dra mig hur sadeln. Det som vi behöver jobba med i galoppen, det är att han ska fatta rätt galopp (det är mest i höger varav, då vill han gärna fatta vänster galopp..) , och att den ska gå lugnt, han vill så gärna springa på. Men det får han inte. Igår så fick jag göra väldigt många volter för att han skulle lugna ner sig. Sen när jag kom ut på rakt spår gick det bra en stund sen galopperade han bara fortare och fortare, så in på volten igen. Sen samma sak igen.
Idag eller imorgon ska han få vila vi får se!
 

» Träning på formen i halsring 19/8-2013


» Bloppis!


Bucas innetäcke storlek 125, ca 300g, Säljes för 300 kr.


Marinblått ländtäcke storlek cob, säljes för 250 kr.
 
Horsepro utetäcke med avtagbar hals, ca 200-300g fyllning, storlek 125, säljes för 200 kr.


Finns i Avesta, kan skickas men köparen betalar frakten.
 

» Aug. 20, 2013

När jag väl har sov morgon till halv 11 och ska gå upp 9, så vaknar man först 7 och somnar om till 8.. Så jag passar på att blogga nu. Igår så red jag ut med ida, der var väldigt roligt, och vi galopperade genom vattenpölar! Gråben var ju rädd för de och tvärstannade men det gjorde han inte, han tveka lite med då la jag till ben och smacka och då gick det!
Idag vet jag inte hur jag ska rida vi får se!:)

» Trött häst!


» Skola idag

Första dagen avklarad då!
Nu ska jag bara köpa böcker,pennor och sudd. Och ett lås till skåpet! Imorgon har jag sovmorgon börjar 10.30 fett skönt!! 
Jag vet inte hur jag ska rida idag, några tips? :)
 

» Gårdagens pass

Gårdagens passgick väldigt bra!
Jag började med att trava över bommarna, hade 4 styckna på rad med 1 meter mellan rum ungefär. Han var väldigt pigg igår, han ville galoppera in till travbommarna.. Men tillslut gick det bra, sen hade jag ställt upp ett hinder, som ni kanske såg på filmen lite längre ner? Där hoppade jag lite, först började jag med en bom framför sen ett galoppsprång och sen kom hindret, när jag fick in några bra så tog jag bort den, börja höja lite, hoppade inte så högt idag, på filmen där nere ligger hindret på lite mer än 1 m.

Nu ska jag inte hoppa nå mer förns till helglägret, nu ska jag mest rida ut jobba lite från backen för det behövs! Och imorgon börjar jag i skolan så då slutar jag som senast vid 4 och sen hem och äta sen till hästen, och plugga så det kanske inte blir så många inlägg per dag. Men det får ni stå ut med, hoppas jag!
 

» Verkligen min.

Nu har äntligen Peppes pass kommit! Och med passet fick jag även med ett ägarbevis så nu är allt verkligen registrerat och det är officiellt att Peppe är min häst! Trodde inte det skulle kännas så här, jag menar han har ju ändå varit min i ett år redan. Men det först nu vi har kunnat tagit tag i att skicka in ägarbytet och fixa passet, och det känns jättebra! Jag är så glad! Det känns verkligen bra att hålla Peppes pass i handen och känna att han verkligen är min! Vilken känsla!

 
 

 


» Hoppning 17/8-13


» Bilder från dagens ridning










» Granngården

Var till granngården idag, och de hade 50% på några täcken. Så jag köpte ett blått regntäcke ofodrat & ett vintertäcke 300g. Vintertäcket skule kosta 949, men de slog in de på att de kosta 699 så fick vi halva priset på de och regntäcket kostade 669 och halva priset på de. Så vi fick 2 täcken för runt 700 kr, det är väldigt bra!
Var till stallet och mockade så kan jag bara åka till stallet och ta in han och sen rida, och kvälssfodra. Skööönt!
 

» stalltjänst

Kom hem från stallet för en stund sen, har stalltjänst. Nu väntar jag bara på mamma sen ska vi äta frukost.
Igår red jag ut, det gick bra förutom att han inte fattad rätt galopp, men han gjorde de efter ett tag. Idag ska jag antingen rida med en snodd så han verkligen jobbar i den låga formen eller så longerar jag med snodden. Vi får se!



» Kantareller

Har vart och plocka svamp med pappa. Kom hem för ett tag sen, var med pappa till skogen och plocka lite svamp. Vi hittade så det blr kantarlellsås till fläskfilen ikväll, mums! 
Jag vet inte hur jag ska rida idag om jag ska rida ut eller rida i paddocken eller på rundbanan, vi får se..

Jag har börjat kollat på TVD (The Vampire Diaries) igen.Är på sesong 4 och avsnitt 11, så himla bra, kan inte fatta varför jag slutade kolla på det! Men nu ska jag fortsätta kolla, ha det bra!
 

» Älskar verkligen den här bilden!


Vad tycker ni?
 

» Bilder från dagen

Idag följde min bästa vän med till stallet och fotade mig och Peppe, eftersom Peppe vaccinerades igår så var det bara skrittning på schemat. Vi tränade på formen i halsring och repeterade även några trick! På några bilderna här nedan kan ni se hur Peppe lär sig ta formen i halsring, han söker sig ner med huvudet men har fortfarande svårt att hitta rätt läge med huvudet eftersom han inte har något stöd från tyglarna längre, men det är något som vi tränar på och som kommer komma senare när han är mer stark för att kunna bära upp sig själv utan stöd!
 

» Galopperar på rundbanan

Sista dagen jag har neo..


» hos frisören




» Klippa mig

Klockan 12 ska jag vara nere på stan och klippa mig. Jag tar nog av en bit, mitt hår är ganska slitet.. Men det ska bli skönt att få nytt och fräst hår! Efter när jag har klippt mig ska jag kolla lite efter kläder till skolan börar, se om jag hittar nått i den här lilla stan! Åker typ 20 i 11 så åker om en timme!
 

» Så sant!

 
 

» Veterinär

Idag var veterinären ute hos mig och Peppe! Men ta det lugnt, idag hade det inte hänt något, utan hon var bara ute för att ge Peppe den tredje grundvaccinerings sprutan och sen så raspade hon tänderna på honom! Och när hon raspade tänderna fick jag ha hans huvud på min axel, och det var tungt kan jag säga! En drogad häst på sin axel var inte speciellt kul, och dessutom har jag problem med ryggen men det var bara art gilla läget! Tidigare har jag ju haft Stig som veterinär, och han hade alltid en grej där han lär hästens huvud vila, men nu har Stig gått i pension så nu har jag en veterinär som heter Josefine!
Och eftersom Peppe inte har något pass än, det är påväg, så skrev hon ett vaccineringsintyg som kommer fyllas i där sen.


» Har tråkigt

Har så sjukt tråkigt! Tips på saker man kan göra??
Tips på filmer eller vad som helst!!
 

» Busig häst!

Hoppade idag med båda och det gick hur bra som helst! 
Jag började med Gråben och hoppa en bana på 90 cm och det klara vi bra, sen så hade jag en linje på 2 galoppsprång. Där höjde jag sista hindret lite och vi avslutade på 115cm ! Det kändes verkligen bra!
Neo var VÄLDIGT pigg och busig idag! Hoppade en bana på 50cm. han drog på som fan! Han sparka bakut skit mycket och busade, på samma linje avslutade vi på 105cm! Duktiga plutt!!
Nu ska jag kolla på Pretty Little Liars!!
 

» Healing

 
 
Åå, måste bara börja det här inlägget med hur stolt jag är över min travarkille! Han har gått från att vara totalt outbildad (endast inriden) till att nu kunna gå i form i alla gångarter med utrustning och nu har han även börjat samla sig när jag rider i halsring, är så himla glad!
 
Idag så var en tjej ut till stallet för att heala Peppe, Therese heter hon och har tidigare stått i samma stall som mig! Hon berättade att hon kände att Peppe var varmare vid nacke, bak knät och lite vid höften, allt på höger sida. Så nu ska jag smörja honom med liniment där ett tag framöver och ser om det blir någon skillnad! Hon berättade även att han har haft dåligt självförtroende men att det blivit bättre på senare tid så jag ska fortsätta att arbete från marken och bygga upp hans självförtroende ännu mer!
 
Här -> http://wellness-wisdom-wealth.se/healing/ kan du läsa om healing om du inte vet vad det är!
 

» Fn vad jag saknar min klass!!

 
 

» Söker du header?

Söker du en ny header? Jag gör det gratis! 
 Jag/du gör bara ett inlägg om att det är jag som har gjort header.
Skriv en kommentar bara!
 

» Stort hopp

Red ut idag på Gråben, gick väldigt bra jag galopperade och så kom det en vattenpöl som var över hela vägen, så då tvär stannade han och ville inte gå igenom den men fick igenom han, sen börja jag galoppera igen och så såg jag att det kom en till så då sakta jag ner till skritt han var på väg att stanna och då så klämde jag med bena och han hoppa ett jätte hopp över vattenpölen, sen skritta jag för det kom en till vatten pöl och den kunde man gå brevid så då gick det bra! När jag nästan var vid stallet så var det en lång vattenpöl som jag skulle gå igenom han gick nästan direkt ner i den. Han verka inte tycka om att gå i vattenpölar! Men det ska han lära sig! ;)
 

» Jobbet

När de inte kommer några folk på jobbet, när det inte finns något att göra, så brukar jag sätta mig och rita. Idag har jag ritat hittills fem ögon, alltså det har varit väldigt lugnt! Men det är en bra chans att träna lite och tycker det går bättre och bättre hela tiden :)


» Godmorgon

Äntligen har jag fått sovit ut! De senaste dagarna har jag vaknat 20 i 8 varje dag! Nu sov jag iallfall till 9 och är inte lika trött. Idag ska båda hästarna ridas, igår så longera jag Gråben och red i ridhuset med Neo. Jag ida,lina och lovisa var där. Vi hade satt upp travbommar ett litet räcke och en liten mur. I slutet av passet så lyssnade inte neo så då peta jag till han med pisken och han sparkar allt vad han har och vänder om sig och jag glider av.. Haha.. Sen så hoppade jag muren och skulle bromsa så sparka han igen men jag satt kvar. Han var väldigt busig. Jag har ju ingen sadel längre till Neo så jag får rida barbacka på han, men det är tur att han har en skön trav men galoppen är sådär men jag har ju vänt mig så den är inte så farlig längre!

Idag blir det nog att rida ut på Gråben! Och med Neo vet jag inte vad jag ska göra, antingen väntar jag tills Malin ska till stallet och då blir det säkert vid halv 8-8, eftersom hon jobbar till halv 7. Så vi får se vad jag ska hitta på med Neo, har han bara 2 dagar till..
 

» Matchande outfit!

 

 


» Mitt ♥

 

» Kommentarer


Tack så mycket för komentarerna!!
 

» Alone Together

 
 

» Desperate Measures

 
 

» Va med och tävla!!

 

» Mysig kväll med bästa hästen ♡

Ikväll har jag och Peppe haft en riktigt myskväll! När jag kom hem från jobbet idag var jag helt slut och funderade på vad jag skulle göra med Peppe som inte var allt för ansträngande, så jag satte på honom en halsring och så gick vi ut i paddocken och körde lite arbete från marken! Han var jätteduktig och lyssnade uppmärksamt, vi började träna på backa på kommando och repeterade även det redan påbörjade kommandot 'stanna', vilket går ut på att jag säger 'stanna' till Peppe och sedan backar jag några steg och säger 'kom' och så ska han komma. Han har fortfarande lite svårt med att vänta och vill gärna följa med när jag backar men vi fortsätter bara repetera tills han förstår :)

 

» Dressyrpass

Dressyrpass vart det idag på Gråben, det gick väldigt bra i traven, han var lugn jag och lyssnade på mig, i galoppen ville han galoppera iväg, men försökte hålla tillbaka han, men det gick rätt bra, på volterna då fick han en lugn galopp, men på fyrkantspåret ville han bara galoppera fortare! Har ni nå tips hur man får de hålla galoppen lugn? Med eller utan bommar spelar ingen roll. Mamma var med och filma så ska göra en film nu! Så antingen kommer filmen ut ikväll eller imorgon. Så håll utkik!

När jag skulle gå in med Neo i stallet så, såg jag att Liten (våran stallkatt) satt och kollade på något, då gick jag fram till henne och kolla vad det var, det här var de hon kikade på!
En snok! Usch..
 

» Hoppträning 9/8-13

Första träningen med gråben!


» Lyckad träning!

Peppe var jätteduktig idag på hoppträningen! Hans problem med att vägra gå visade sig inte alls! Mamma filmade mig så det kommer upp en film senare :)

Det här täcket har jag fått av Alex, det var för litet för hennes häst men passade perfekt på Peppe! Så då fick hon ett täcke av mig som var för stort för Peppe.

 

» Hoppträningen gick super

Hoppträning gick väldigt bra.
Det var väldigt bra bana, det var först fyra trav bommar sen så skulle man fatta galopp i mitten mellan travbommarna och studsen, och så hoppar man över studsen och svänger varannan vänster och höger och hoppar ett hinder. (Det var svårt att förklara men kommer film på det.)
Han var väldigt pigg, mer än vanligt, och väldigt stark. Han ville springa väldigt fort. Vi avslutade på 1m. Men pappa filmade bara ibörjan.. Så när jag hoppar 1m är inte med..

Ska till stallet igen senare, och mocka och rida Neo. Och ta in Gråben. Åker dit vid 5 kanske, få se. Det blir nog att rida ut, vi får se!
 

» Hoppträning idag

Hoppträning idag med Gråben och Peppe. Idag vid 12 ska jag och Malin träna för sussie. Hoppas det inte regnar så mycket då.. Jag åker till stallet vid 10 för jag måste mocka och allt det dära till Gråben och Neo. Jag skriver senare vad vi gjorde på hoppträning, kanske kommer film.

Igår red jag och Malin ut i regnet, hon red på Neo och jag på Gråben, det gick väldigt bra, det var första gången jag red ut på han här, eller det var ju första gången jag red han runt slingan, han blev bara rädd för en grej och det var ett elskop som stog precis brevid vägen.

När börjar ni sätta på eran/era hästar täcken?
Det regnar ju ganske mycket nu, eller det ska regna flera dagar framåt. Man vill ju att de ska ha täcken på sig men det är ju inte bra och sätta på de täcken för tidigt, så hur gör ni?
 

» nya saldeln och tränset














» Ridpass 7/8-2013


» Bilder på Lizzie

 

 
 

» You're like my mirror

De senaste dagarna har jag bara ridit med halsring och det är nästan otroligt hur bra det går att rida med den! Men nu har vi fått ett problem, Peppes ovanan att stanna och vägra gå framåt har kommit tillbaka. Kiropraktorn var ute för ungefär en månad sedan och konstaterade att han mådde bra. Så vad är det då som är problemet? Jag märker ju tydligt att det är något han vill säga, men om det är att han har ont eller att han är envis är så himla svårt att avgöra! Det är liksom som att han testar mig, och jag kan inte rida utan sporrar för då bara ignorerar han mina hjälper. Så då har jag funderat på att ta ut en hästpratare för att se vad problemet är. Så jag får se, kanske får jag lägga ridningen på hyllan och bara fokusera på kontakt från marken ett tag för att se om det blir bättre då, en hästpratare är ett måste ialla fall. Vad tror ni att problemet kan vara?

 

» Bilder från idag.










» Aug. 07, 2013

Ska alldeles strax åka till stallet, vi åker vid 9 till västerås! Hoppas man kommer hem med en ny sadel idag då! Igår så köpte jag ett träns, tredelat bett & en lädergrimma. Ni får kort på det senare idag!
Jädrar vilket väder det vart igår kväll! Men det gick snabbt över!

» It was just a dream, now it's reality.


» Norells

Det blev Borlänge istället, ska åka och prova sadel imorgon i västerås!

» Väserås idag

Som sagt som kom Gråben i går, när han kom så släppte vi ut han i hans hage så fick han nosa på sina nya kompisar, rulla sig lite. Sen gick jag och pappa in och fixa det sista med alla grejjer sen åkte vi hem. Sen åkte jag till stallet vid 6, för att ta in han och longera. Precis när jag kommer till hagen så hämta linnea wille, och då sprang han runt i hagen och spraka bakut och bocka.. (hemma hos sussie var det om en häst skulle in då skulla alla andra in..) Så det får han vänja sig med nu. När jag skulle longera han var han väldigt busig, i traven så slängde han med huvudet och i galoppen så hoppan upp i luften, bocka, sparka bakut. Bushäst!
 

Idag blir det att åka till Västerås! För att köpa träns och bett kanske andra grejjer! Mamma ska ringa till sadel provarn om hon har tid idag för isåfall åker vi dit, då kanske man kommer hem med en ny sadel och då rider jag, om hon inte har tid så kanske jag rider barbacka, fast då blir det bara skritt, kanske trav.

» Ha kvar bloggnamnet eller byta?

Tycker ni att vi ska ha kvar den här bloggen eller skaffa en ny?

Eftersom littlewood står för Lilleman (neo kallades så när han var ett föl) och Pepperwood. Men vi tycker om det är namnet det är ganska lätt att komma ihåg och det är fint. Antingen skaffar vi en ny blogg som heter t.ex. graywood.blogg.se, eller så har vi kvar den här. Vad tycker ni?
 

» Svar på kommentar

Sabina
04 Augusti, 2013 - 09:17

Vart kommer denna häst ifrån då? Den var välidigt fin!!
och vad har ni för mål ? :D

Svar: Han kommer från Tyskland men har vart i Sverige mer än ett år. Ja han är väldigt fin!
Mina mål är väl att börja tävla och gå så långt det går med han! :)

 

 


» Rabbit

 

» Teddy

När vi var på semester vid vår stuga för ett par veckor sedan hälsade vi på mammas kusin, de har fem hundar och självklart hade jag kameran med! Här är några bilder på deras yngsta hund Teddy:
Nikon D3000 | Sigma 70-300/4-5,6
Oredigerade
 
 
 

» Red för första gången på min egna häst!

Har nyss kommit hem från Storsjön, var och badade med hundarna. Först var det kallt med sen vart det skönt i vattnet. Imorse så åkte jag till Sussie och red första gången på min egnahäst. Jag red ut med han, han var väldigt pigg och i galoppen blev han lite extra stark! Men kul hade jag! Om två dagar kommer han till stallet, det ska bli så sjukt kul!
 

» Morgan Riks 2013 II

Nikon D3000 | Nikkor 55-200/4-5,6
Oredigerade
 

» Antal Exponeringar

Min kamera har tagit emot hitills 54139 exponeringar! (Min kamera har tagit 54139 bilder sammanlagt)
Så egentligen är det inte så konstigt att den börjar göra sitt, så snart jag fått mina sommarjobbs pengar blir det som sagt en ny kamera och min gamla ska få gå i pension och få en plats på min hylla!
Här kan du själv kolla hur många exponeringar din kamera har tagit emot!
 

» Morgan Riks 2013 I

Nikon D3000 | Nikkor 55-200/4-5,6
Redigerade i Photoshop.
 
 
 

» Svar på kommentar

Malena
02 Augusti, 2013 - 09:17 / BLOGG: http://pepsies.blogg.se

Kommer du att ha kvar Neo till hobbyridning? :)

Svar: Nej, det har vi inte råd med och så kommer jag inte ha tid med 2 hästar eftersom jag börjar första ring nu!

 

 


» Morganhästar dag 1 & 2.

Nikon D5100 | Nikkor 55-200mm 4-5.6
Oredigerade
 

» Kamera & sommarjobb

 
Nu är det så att just nu sommarjobbar jag, vilket gör att jag inte alls har lika mycket tid för bloggningen längre, därav den dåliga uppdateringen. Men hursomhelst så har jag nu bestämt mig vad jag ska göra med mina inarbetade pengar, det ska handlas en kamera för dem! Och jag har länge velat mellan om jag ska köpa ännu en Nikon eller en Canon som jag har hört så himla mycket bra om, och nu har jag bestämt mig: det blir en Canon EOS 7D!
Men mina sommarjobbs pengar räcker bara till själva kamerahuset, men då passar det ju bra att jag fyller år samma månad som jag får pengarna (september) så då ska jag önska mig pengar och förhoppningsvis få tillräckligt till ett objektiv också!
 
Canon EOS 7D
 
 
 
Canon EF 70-300/4-5.6 IS USM
Objektivet som står på min önskelista!
 
 
 
 

» SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Frågor av: http://pepsies.blogg.se
Favoritfärgen på häst?

Alexandra: Skimmel & Isabell
Malin: Svart, isabell/palomino och skäck.

Om ni bara skulle kunna tävla i en lite ovanligare gren, vilken skulle det vara isåfall?

Alexandra: hm.. svår fråga! men jag skulle nog välja gymkana!
Malin: Voltige!

Brunt eller svart läder?

Alexandra: Svart
Malin: Svart.

Vad har era hästar för favoritgodis?

Alexandra: Morötter
Malin: Morötter.

Om ni skulle få ge era hästar ett till karaktärsdrag som den inte redan har (utseendemässigt, utbildningsmässigt eller personlighetsmässigt) vad skulle det då vara?

Alexandra: Eftersom jag inte har haft gråben så länge så vet jag inte, det är väl att han ska tycka om att bli borstad!
Malin: Att han inte skulle vara så jäkla envis och en aning kortare rygg.

Ridskor + chaps eller ridstövlar?

Alexandra: Ridstövlar
Malin: Ridstövlar.

Finns det något ni aldrig skulle kunna rida med? (någon typ av utrustning, färg på outfit etc.)

Alexandra: Pessoa
Malin: Pessoabett och skarpa bett överlag.


Om ni skulle få ha era hästar i ett egetdesignat stall var som helst i världen, var skulle det då vara?

Alexandra: Antingen Irland eller Nya Zeeland, tror jag!
Malin: Oj, Nya Zeeland tror jag pågrund av den vackra miljöen.
 
 
Frågor av: http://SofiaNilzon.blogg.se
 
Vilken är den finaste häst ni suttit på?

Alexandra: Gråben
Malin: Självklart min egen 

Favoritras?
 
Alexandra: Jag har ingen direkt favorit ras
Malin: Travare och Shettis just nu.

Håller ni på med någon annan sport förutom ridningen?

Alexandra: Nej, men jag har spelat fotboll i 7 år men slutade i år..
Malin: Nej.

Favorit märke inom ridsporten?

Alexandra: HV Polo
Malin: Har inget speciellt.

Finaste namnet på en häst?
 
Alexandra: Soprano ♥
Malin: Pepperwood 

Hur länge har ni ridit?
 
Alexandra: 4 eller 5 år
Malin: 10 år!

Storhäst eller ponny?
 
Alexandra: Storhäst
Malin: Storhäst

Äldre och tryggare häst eller yngre och outbildad?

Alexandra: Alltså det beror på.. båda!
Malin: Beror på!
 
Frågor av: http://agnescecilias.se

En häst i bloggvärlden ni skulle vilja rida?

Alexandra: Tyra Sjöstedts häst Dario.
Malin: Samma här, Dario!

Skogen eller banan?

Alexandra: Beror på.. Skogen
Malin: Banan

Får era hästar några fodertillskott?

Alexandra: Nej
Malin: Nej.

Hur gamla är era hästar?

Alexandra: 8 år
Malin: 16 år

Vart står hästarna?

Alexandra: Dalarna, vill inte säga vart eftersom hästskäraren är i farten!
Malin: Samma som Alex, vi står i samma stall!

Ridskola eller privat medryttare?

Alexandra: Privat medryttare
Malin: Privat.

Vad fotar ni med?

Alexandra: Med min Nikon D5100 Nikkor 55-200mm 4-5.6
Malin: Med en Nikon D3000 men ska inskaffa mig en Canon EOS 7D efter sommarjobbet!

Spö eller inte?

Alexandra: Beror på hur man använder det, och om man behöver det så ja
Malin: Endast om det behövs och ska då användas milt.

Sporrar eller inte?

Alexandra: Samma som med spö
Malin: Föredrar sporrar istället för att ta i mycket med benen, bättre för hästen.

Säkerhetsväst eller inte?

Alexandra: Använder bara det när jag hoppar, men ska bli bättre på det!
Malin: Väst på vid hoppning och på nya ställen, väst av vid dressyr.

 
 

» Häst ägare

Nu är jag en häst ägare! Igår så blev jag häst ägare, han kommer till stallet på måndag!
Han heter Soprano, valack och är född 2005, så han är alltså 8 år. Han har tävlat upp till 120 cm. Men har kapacitet til 130. Han är väldigt snäll och gosig, men tycker inte om att bli borstad! När man rider han är han också snäll, men han är stark, men det funkar! Så jag är väldigt nöjd med det här köpet! Och varför inte jag ska ta hand om Neo är för att jag vill börja tävla och de, och jag tror inte Neo kommer att klara den nivån jag vill tävla i. Och så börjar jag känna mig lång på han.. Vad som händer med han nu vet jag faktist inte.
Här är några bilder och en film på oss!
Om ni undrar nått är det bara att slänga in en komentar!