» På väg hem

Är på väg från Västerås! Nu har jag köpt en ny sadel+ min första egna! Kommer bild på den sen! En hoppsadel så nu jävlar!

» Hoppar ute


» Sussie Widner träning

Ska snart till stallet för det är sussie träning idag, sista träningen sen är det uppehåll, så jag & Malin ska rida barbacka, + att neo's sadel sitter inge bra på han så det blir att rida barbacka på han ett tag fast det gör jag ändå xD men iallafall igår red vi första gången på 3 dagar, ja då kan man säga att min häst var busig och het! så i galoppen så droga han som f*n och sen typp bocka han eller han försökte åtminstonde, sen så ser ni på bilden där nere så gjorde han något fult krumpskutt xD men ska alldels strax byta om! Nu blir det mycket kläder för det är kallllllt ute, fast det är bra så det inte är så lerigt i hagarna så neo's mugg går bort!
 
 

» Close up

Här får ni en close up på Alexandras fail, vet inte om det var så tydlig med vad som hände, men Neo busade till det i galoppen vilket Alexandra inte var berädd på och ja. Det resulterade i att Alexandra höll i sig för glatta livet, men hon klarade sig utan att ramla av! Så att rida mycket barbacka påverkar verkligen ens balans, något som jag tycker alla borde göra minst en gång i veckan. Jag har ridit jätte mycket barbacka på Peppe, delvis för att öka min balans på honom, lära känna honom bättre & för att hans sadel inte passar. Och nu ifall han gör något har jag lättare att hålla mig kvar än om jag inte skulle tränat mycket barbacka!
 

» Beställt!

Nu har jag äntligen beställt hem ett Iphone skal med mig & Peppe på! Har länge velat göra det och nu fick jag det som en julklapp av mina föräldrar! Jag beställde det här, Caseapp heter sidan. Så nu kommer det landa i min brevlåda inom 5 dagar, l ä n g t a r!
 
 

» fail

 
 

» Bilder från idag!

Idag har min morbror varit här och han äger värsta kameran, den är typ dubbelt så stor som min. En Nikon D700. Så idag följde han med till stallet och tog lite kort på mig och Alexandra, och sen fick även jag testa den lite och tog då lite kort på Alexandra och så våran kompis som följde med till stallet! :)

» Alexandra tricktränar med Peppe!

 


» Trickträning med Peppe!

vid

 


» Neo Filou

Jag tänkte berätta lite om Neo, och våran resa!
Neo heter igentligen Neo Filou, han är ett arabiskt fullblod och är 7 år, men är som en unghäst i sin ridning! Jag har haft han på foder sen den först agusti, så jag har haft han snart i 4 månader. Dom månaderna har gått upp och ner, ibland har de vart de bästa någonsin sen har det var inte så värst kul! Det är för vissa säger att han aldrig kommer kunna komma ut på en hopp eller dressyr tävling, och han är dum i huvudet, pågrund av att han har ont i sina ben när man pillar på hans mugg då är han tydligen dum i huvudet och då har jag känt att inte jag kommer klara det, att han inte kommer klara det, de gjorde så att min kämparglöd försvann! Jag ville ha en annan häst som kunde hoppa och tävla direkt, men efter nån vecka så ville jag fortfarande ha kvar Neo, för jag älskar han så mycket. Det har bara gått framåt de sista månaderna! Vi tränar för Sussie Widner som hjälper oss sjukt mycket! Vi har hoppat en liten bana på 3 hinder, och han stannade inte då på hela banan, och vi har hoppat ett 90 cm hinder barbacka! jag har ridit ut själv flera gånger och det har gått jätte bra! Men för att vi har kommit så långt är för att vi tränar mycket NH vilket gör att han har börja litat på mig till 100%! Han är helt enkelt bäst! Det jag siktar på just nu är att vi ska komma ut på en tävling/pay and jump. Han kan inte åka transport så det ska jag också träna bort!
För fyra månader sen:

Nu:


» Bomövning med Neo

 


» Dagens pass

Idag tömkörde jag Neo det gick jätte bra, skrittade bara, för jag tränade på att backa, stå still & skritta sakta! Imorgon vet jag inte vad jag ska göra med Neo antagligen får han stå eller så tömkör jag han igen eller bom övningar! Det blir säkert bom övningar! Men ni få ha det så bra!:)


» Radioactive

 

» VideofyMe

Igår så laddade jag ner appen för VideofyMe, för när vi använder våra mobiler att filma med blir det så himla krångligt att lägga in filmerna på datorn, spara dem, sedan ladda upp dem på youtube. (Det tar även otrolig lång tid) Så då tyckte jag att VideofyMe verkade som en bra idé! Jag har varit emot VideofyMe ett tag innan jag själv började använda det och märkte hur smidigt det var, och jag tror att det var pågrund av reklamen som alltid visas innan man får se filmen. Men denna reklam är ju anledningen till att man kan tjäna pengar på sina videor man laddar upp, så det är väl bara att gilla läget!

Så VideofyMe med är en app jag verkligen rekommenderar, jag laddade ner den på min IPhone, men vet ej om den finns till Android (?) Man kan klippa ihop flera olika videoklipp vilket är väldigt smidigt, det enda jag saknar är att man inte kan lägga till musik, då skulle appen vara fulländad!
Så skynda att ladda hem denna app om ni vill ha ett smidigt sett att ladda upp videor direkt till bloggen, enkelt, smidigt och snabbt!

Igår fick Peppe maskmedel och då tog jag det lugnt med honom idag, skrittade bara och fokuserade på att mjuka upp honom och få honom att gå i form, han var verkligen super duktig och utvecklas konstant! Man kan verkligen se vilka framsteg han gör från vecka till vecka, min lilla plupp!
Något jag tänkt på ett tag är att det är många som endast fokuserar på sin ridning och skiter fullständigt i arbetet på marken (Inte alla men många), och när jag skriver markarbete är det det när man tränar upp sitt förtroende för sin häst och får den att lita på dig från marken. För när något inte går att lösa från ryggen kan det vara markarbetet som kan ha lösningen, eller att din häst helt enkelt inte respekterar dig när du leder den i grimmskaft eller när den bara står på gången. Så känner du att din häst inte lyssnar på dig, träna mycket markarbete och få din häst att få förtroende för dig och få den att förstå att det är d u som är ledaren!
Och vet du inte hur markarbete fungerar, sök på Google eller på videor på Youtube, där kommer du hitta inspiration!
Jag tränar mycket markarbete med Peppe och jag märker otrolig skillnad, han har mer respek och lyssnar mycket bättre vid ridning o.s.v, vi har fortfarande långt kvar men har kommit en bra bit på vägen!


» Barbacka och löshoppning


» Hoppning

Barbackahoppning med Neo och Peppe!


» Löshoppning 18/11-12

Löshoppning med Peppe och Neo!


» S T R O N G E R

 
 
 

» Tatueringar.

Vad tycker ni om tatueringar? Tycker ni att man borde få tatuera sig när man är under arton? (de finns ju de som gör det ändå) Jag ska nog tatuera mig när jag blir arton, för jag vill inte göra det nu. (jag får inte för den delen heller) För en tatuering går ju inte att ta bort och det är väldigt lätt att ångra sig, så innan jag tatuerar mig ska jag tänka riktigt noga på vad jag vill ha, för jag ska ju ändå ha den i hela mitt liv sen.

Nu undrar ni kanske vad jag ska tatuera, jo jag har länge funderat på en tatuering med Peppes namn (hela hans namn). För han betyder så otroligt mycket för mig, min lilla bäbis. Antingen på sidan av ett finger eller på handleden. Det är nog det jag ska önska mig till min arton års dag, pengar/present kort till en tatuering!
Så vad tycker ni om tatueringar, vill du tatuera dig? :)


» dålig bloggning

Jag har inte bloggat på ett tag för jag har inte haft tid eftersom jag har vart i skolan och allt, men idag är jag hemma för jag vaknade med ont i magen och har det fortfarande..
Men i måndags så var det Sussie Widner lektion och det gick så sjukt bra! hon hade lagt ut 5 bommar, En i varje hörn och sen en i mitten så man kunde rida i en åttvolt (: 3 styckna var upphöjda lite, så dom låg jag i galopp och det gick bra efter ett tag, men jag är så sjukt nöjd hur bra det gick men nu ska jag försöka äta nått.
 
 

» Min önskan..

Min högsta önskan (kanske längtan är ett bättre ord) är just nu att köpa en shettis.

Och det är inte det att jag inte är nöjd med Peppe, absolut inte! Utan jag älskar att trickträna och bygga upp förtroende för hästar, det är helt underbart och det är något jag lätt skulle kunna jobba med! Men jag har av egna erfarenheter märkt att det är lättare att jobba med mindre hästar, men det kanske bara är jag som tycker det x)
Hur som helst så skulle jag vilja ha en häst som jag enbart tricktränar med (även köra o.s.v för hästens bästa) och mer rida med Peppe. Nu kanske det blev lite snurrigt men jag hoppas ni förstår. En shettis med inriktning trickträning och NH och en häst med inriktning ridning :)

Hittills har jag fått arbeta med en stallkompis shettis, och ja det var där mitt intresse för shettisar började. Hon är verkligen jätte rolig att arbeta med och när jag har tid över så tvekar jag inte att gå in en stund i ridhuset och leka och träna med henne!


» Vad vill ni se mer av på bloggen?

 

» Let it shine

Just nu mår jag piss, jag hoppas verkligen det går över tills imorgon annars vet jag inte vad jag gör, liksom missa en hel vecka på gymnasiet? I n t e b r a. Men eftersom jag mår illa i omgångar har jag försökt plugga lite emellan och så har jag ritat lite för att tiden ska gå, men det var ingen bra idé för nu mår jag värre.. Fast jag blev faktiskt jätte nöjd, har inte ritat på papper på jätte länge. (ritar nästan bara på datorn annars) Får se hur det blir med pluggningen, ska försöka ta tag i det nu igen och så får jag hoppas på det bästa tills imorgon!


» Sjuk..

Nu har jag varit sjuk i fyra dagar. Jag har mått illa hela veckan och innan var jag sjukt förkyld, så jag tror det är slutspurten på allt nu! (hoppas jag ialla fall) För jag missar sjukt mycket i skolan, speciellt i matten eftersom vi har matte v a r j e dag! Tur att jag har en bästa vän som kan visa mig allt när kommer tillbaka. Och inte nog med allt missande så har jag även prov i morgon och på måndag! Så helgen blir en riktigt plugghelg! Nu ska jag försöka plugga lite och vila upp mig för vill verkligen gå till skolan imorgon! (Tjej som inte vill missa skolan här ;))

Alexandra var snäll och tömmkörde Peppe igår, super snällt verkligen! Då slipper han stå hela veckan ut, inte bra för min lilla gubbe!
Får se när en ny video kommer upp på mig och pluppen, känner mig inte tillräckligt kry för att sätta på datorn än ialla fall.
Hoppas ni mår bättre än jag, ha det bra!


» P A R A D I S E

 
 
 

» Nya lindor

Idag fick jag hem mitt packet från hööks af beställt nya lindor och sen ett dressyr schabrak :)


» Tv-serier!

Något jag älskar att göra på min fritid förutom att vara med min häst & mina kompisar är att kolla på serier, jag är en riktig serienörd om jag får säga det själv. Jag har fyra serier jag följer och de är även mina favoritserier, har väldigt svårt att bara välja en favorit, så alla är mina favoriter! Alla dessa är serier jag varmt rekomenderar, speciellt om ni gillar fantasy (de tre första ialla fall)
 
 

» Ny header!

Idag har jag gjort en ny header och jag vart faktiskt riktigt nöjd! Och det skulle såklart vara roligt att höra vad ni tyckte om den också! Och skulle du kanske vilja ha en egen header gjord av mig? Eller kanske ha hjälp med din design? Då är det bara att slänga iväg en kommentar, det är helt g r a t i s!
Eftersom jag själv inte kan koda designer än så använder jag mig av gratis designer, men skulle du vilja ha hjälp med att sätta in en gratis design som du tittat ut men vet inte hur man gör, och kanske vill ha en egen header? Ja då är det bara att kommentera! :)
 
 

» By your side

 

» Speedpaint Brown Horse

Igår fick jag lite insperation och ritade! Testade att måla med en liten annorluna pensel och det funkade helt okej . Ni får en förstoring av bilden också! Fast ni behöver inte mobba alla misstagen jag gjort, jag lär mig fortfarande!
 

» jag avslöjar..

jag ska till min underbara häst imorgon, jag hade han på foder i ungefär 1 år och det har varit mina bästa år, jag har lärt mig så sjukt mycket med han!
 
 

» Barbacka och schabrak funkade inte!

Nej, som rubriken säger så funkade det inte att rida barbacka med schabrak och maggjord. Schabraket gled bara runt och nej, det funkade inte alls. Så jag tog av det och red som vanligt barbacka, det tyckte inte mina skav om så jag skrittade bara! Idag får jag se hur det blir pga mina skav. Jag vill helst rida med sadel så lite som möjligt eftersom den inte ligger bra på honom, ialla fall tills jag hittat en ny så slipper han få ont av den. Så ja idag får han nog vila, ni får ha det så bra :)


» Mitt pass

Idag så red jag med sadeloch körde först att han skulle gå lugn galopp så låg på en volt och gjorde den mindre och mindre, sen så tog jag fram två bommar och trava först över sen ökade jag sen galopperade jag över sen flytta jag en så att ena var på kort sidan sen en på lång sidan, så jag har kört bomövningar, han var verkligen jätte duktig! Imorgon tror jag bara att jag ska skritta eller så får han vila imorgon! Tror att han får vila.
 
 

» Röda lindor!

Igår hoppade jag och Alexandra för första gången utan händer på våra hästar, det gick super bra! Bättre än vad jag trodde det skulle göra och jag är supernöjd! Idag ska jag rida barbacka och träna på att linda benen så idag blir det röda lindor! Dock får jag nog ta det lite lugnt idag för jag lyckades sträcka låret igår, inte bra. Så idag hade jag lite problem med att gå x). Plus att Peppes rygg inte är särskilt skön att sitta på och så får jag skav så idag ska jag nog testa att ha schabrak och en maggjord (för att hålla schabraket på plats) på ryggen och se hur det funkar!
Ni får ha det så bra! :)


» Vårt pass igår

Hejhej, dåligt bloggande men igår så tränade vi på ligga på en volt på ett sockerbitshinder och det gick bra för min pålle stannade bara 3 gånger, sen så hoppade vi utan händer som ni kommer se på bild nu!:)


» Speedpaint

 Godmorgon, idag har jag sovmorgon (känns som en skön start efter lovet) och ska snart åka till skolan. Igår avslutade jag lovet med att rita, och om ni inte har läst mina tidigare bloggar så är även det en stor del av mitt liv. Så lite sånna här 'speedpaints' kommer komma upp på bloggen (det är jag som ritar på videon), hoppas ni ska gillar den!
 

» feel so close

 

» Midnight City.

Jag försökte ladda upp denna video igår  jag gjorde den, men tror det var något fel på youtube så det funkade inte. Detta är då en film med lite gamla videoklipp, men nya för er som inte har läst våra tidigare bloggar eller sett den på våra youtubekanaler, hoppas ni ska gilla den. Igår filmade vi, eller ja en stallkompis filmade oss och håller just nu på med en film, den kommer ut på bloggen så fort den är klar! Idag är det som Alexandra tidigare skrev sista dagen på höstlovet, det är lite tungt men det är ju inte så himla långt kvar till jullovet, längtar! Då ska vi filma massor i snön, något man riktigt ser fram emot!
 

» söndag

sista dagen på lovet, men jag längtar till nästa söndag som fan, men det får ni reda på senare i bloggen. Men idag vet jag inte vad ska göra , får välll hitta på något. Mamma är på väg till min bror. men jag ska iallafall få filmer från i går av malin :) Jag vet inte heller hur jag ska rida idag, kanske att vi ska klättra lite i backar :) men har inte så mycket mer att säga så ni få ha det så bra :)
 
 

» Live Our Way

 
 

» Stallet snart

hejhej, sitter och äter lunch ska snart åka till stallet med malin och vi ska filma idag så det kommer säkert en film idag eller imorgon (: men ni får mer inlägg sen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» little talks

 
 
 Här har ni en video på mig och malin när vi hoppar barbacka, men det går inte så bra, men vi kommer över och sitter kvar, så men hoppas ni  tycker om det, och ni kan följa våran resa genom att följa bloggen och kolla på videos på våra kanaler :)
 
 
 
 
 

» Välkommen!

Välkommen ska du vara till Malin & Alexandras blogg! Vi är två tjejer som har häst i samma stall och umgås även mycket på fritiden! Här kommer du kunna läsa om våran vardag, som främst handlar om våra hästar. Malins häst Peppe, en varmblodig travare (Ridtravare) och Alexandras häst Neo, ett arabsikt fullblod. Vi kämpar på för att visa de som inte tror på oss att det visst går att träna upp en livrädd arab att hoppa, träna dressyr & trickträna att det går att träna upp en varmblodig travare att kunna hoppa, gå ner i form & att trickträna. Vi har redan kommit långt på våran resa men det finns mycket kvar! Här kommer ni kunna följa den!