» Ledig onsdag!

Imorgon är det studiedag så då blir det sovmorgon! Bloggningen från min sida har varit lite dålig på senare tid och det beror helt på att jag inte har haft någon motivation till att blogga, har haft sjukt mycket prov och har helt enkelt velat fokusera på skolan. Men nu när det har blivit lite lugnare ska det bli ändringar på det! Har äntligen blivit någorlunda frisk från mitt tre veckors virus och kan ialla fall vara ute i stallet och hålla på! Imorgon ska jag och Anna (Peppes skötare) ut till stallet och förmodligen fota lite så då kommer det ut lite bilder! Hoppas ni får en bra Valborg!


» Sista april

Sista april idag, så idag blir det åka till stallet hem och duscha sen drar jag till Elin. Det blir att bli kvar där, och på onsdag är vi lediga eller jag tror alla är det men iallafall så ska Emma och Elin med till stallet och rida! Det ska bli kul! Så idag kommer ite bloggning bli så bra!
Ha en bra dag!


» Stalltjänst

Har haft stalltjänst idag, vi blev klara 8 så det tog 1 timme ungefär! Men nu ska vi alldeles strax åka till Västerås och kolla på hundutställning. Fanta ska ju ställas ut så det ska bli kul! Men ni få ha en bra söndag så bloggar jag mer sen!


» Neo fyller år idag

Som jag skrev i rubriken så fyller Neo 8 år, så han fick en fruktsallad, det var päron,banan, äpple och morötter i. Han var helt galen i det! Det tyckte han var jätte gått! Sen så red jag ut, var väldigt härligt eftersom det är so fint väder idag! Men nu vet jag inte vad jag ska göra. Imorgon har jag stalltjänst iallafall, och sen ska vi åka till utställningen för nettan(Fanta's uppfödare) ska ställa ut henne.
Men ni få ha en fortsatt bra lördag!


» Min kissekatt

Idag tog jag fram kameran efter skolan när jag väntade på skjuts till stallet! Hittade min katt ute på gården så han fick agera fotomodell idag!
Jag har två kameror, en Nikon D3000 & en D3100, skillnaden på desssa är att D3100 kan filma. I början när jag hade min D3100 var jag överlycklig över att ha en kamera som både kan fota och filma, men när jag började fota mer seriöst med den märkte jag hur konstiga bilderna vart, liksom nästan lite suddiga. Detta var innan jag lärde mig fota med manuella inställningar och nu när jag fått lära mig hur man gör är det som en helt annan kamera! Idag var den verkligen underbar att fota med och jag hoppas verkligen att det fortsätter så här!
 
Fotade med en Nikon D3100 med ett Nikkor 55-200 mm objektiv.
Redigerade i Photoshop 7.0.
 

» Galopperar upp för en backe


» The past

 
 

» torsdag

Hoppträningen var rolig men Neo var lite seg, annars gick det bra. idag ska jag bara longera eller tömköra sen ska han å vila lördag och på söndag är det horsemanship lektion! Men jag ska inte rida han då. På lördag ska Neo få en liten tårta gjord av knäckebröd, morot,äpple päron apelsin m.m. för på lördag fyller Neo 8 år!

När man väl kan sova till 9 så vaknar man 7! Åh, jag vaknar klar vaken kl 7, när man har ställt klockan på 9! Det är så drygt, men iallafall så har vi profildag och jag har kropp och hälsa då ska vi vara i badhuset från 10-14. Så det blir chill, för igentligen går vi i skolan från 9-16 idag, och jag hatar verkligen torsdagar, sämsta dagen samma som måndagar! Men ni få ha en bra torsdag!
 
 

» Ändrade planer

ändrade planer, det blir hoppträning idag!


» Onsdag

Igår så red jag i ridhuset barbacka för det regnade.. Men då tränade vi på start och stopp, både i skritt trav och galopp! Det gick rätt så bra, men idag ska han få vila, så idag blir det en snabb sväng till stallet. Idag är det nationella i engelska, läs och hörförståelse. Få se hur det går. Jag är inte direkt bra på engelska men ska göra mitt bästa! Men ni få ha en bra onsdag.


» Dålig bloggning

Jag har inte bloggat för blogg.se appen inte har funkat men nu gör den det! Som sagt så red jag och Malin ut igår. Det var sjukt kul, länge sen vi red ut tillsammans, men idag blir det rida barbacka och rida upp för branta backen! Men nu ska jag kolla på en film så vi hörs!


» Uteritt 22/4-2013

Idag red Alex och jag ut! Som vanligt var min häst superhet för att han blir så taggad och tycker det är så roligt, så det är något vi har att jobba på! Bloggandet från min sida har varit lite dåligt pga att jag varit sjuk i ca tre veckor /Malin


» Lite bilder från Åsebo tävlingen


 
 
 

» Säljer min kavaj

Hejhej, ska alldelles strax äta nått sen ska jag till stallet tror jag! :)
Men iallafall så säljer jag min  Equi comfort kavaj som är för stor.
Det är storlek 40, aldrig använd bara provad. Den har bara hängt på en galje i mitt rum. Allt sitter kvar en lapp+ en påse med extra knappar.
500 kr eller bud, finns i avesta men kan skickas men då betalar köparen frakten.
Kontakta mig via min mail [email protected] eller på min fb då jag heter Alexandra Berglund




 
 

» bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
 
 
 

» Let's dance

Inlägget under skulle bara ute för 2 timmar sen. Så nu ligger jag i soffan och kollar på let's dance


» Piss väder

Ska åka till stallet nu, men först ska vi åka och köpa goooodis! Det var ett tag sen jag åt godis, och idag var jag nere på stan med Elin en snabbis och sen drog jag till gymmet, åkte hem och åt och nu sitter jag i bilen påväg till Willys.
Idag får Neo vila. Imorgon blir det säkert att kolla på när Elin har tävling i kopparhallen imorgon med emma. Men ni få ha en bra helg!


» Neo's första rosett


» Video Pay n Jump

 
 
 

» Pay & Jump

Är så sjukt nöjd över rundorna idag! Först på 50cm så var jag så sjukt nervös, men det gick bra men han stannade på fjärde hindret. Men ändå nöjd, han hoppade de läskiga hindrena! Så är väldigt nöjd! På 60cm så var vi felfria och han var pigg och gla' ! Han tycker det är väldigt roligt att hoppa nu! Nästa gång tycket sussie (min hopptränare) att jag skulle hoppa 70 & 80cm. Få se hur jag gör! Men jag håller på att lägga upp en video på rundorna, så attingen kommer de idag eller imorgon! Tror det blir imorgon för är väldigt trött...
 
 

» Starka tjejer


» Onsdag

Hann inte blogga igår för det vart så sent, så jag longerade han så han fick röra på sig. Men jag är sjukt taggad till idag! Men först har vi andra delen av religionen idag! Vi har ju bara 3 lektioner och vi missar 2 och sen är det lunch sen har vi SO.. Men aja ha en bra onsdag för det ska jag försöka ha! :)


» Nationella prov idag

Har nyss duschat, ska alldelse strax gå upp och äta frukost! Idag har jag nationella prov i SO och vi fick det dåligaste/svåraste ämnet.. RELIGION!! Jag som ville ha geografi! men aja sånt är livet.. + att vi inte har haft lika mycket religion som man igentligen ska ha.. Skit samma.Efter skolan så åker jag ner till gymmet och gymmar lite, det var ett tag sen jag gjorde det. Så efter det åker jag till stallet och fixar grejjerna tills imorgon! Men nu måste jag äta frukost! Ha en bra dag!
 
 

» Rider barbacka och utan träns

Det blev att rida i ridhuset så då fick han springa som han ville, det tyckte han om!


» Måndag igen

Idag ska jag rida barbacka! det var ett tag sen jag gjorde det, tror jag rider ut! Tar det lite lugnt! Men som sagt är det 2 dagar kvar, jag börjar redan bli lite nervös redan.. Hehe men det går säkert bra! Jag går till bussen vid 10 över så ett tag kvar, men hoppas ni ha en bra måndag så hörs vi ikväll!


» Vilken härlig känsla!

Hoppade lite idag, gick super som ni ser på filmen här nedanför!
Men oxern den ligger på 90 och han flyger över det som det skulle vara 50 och han hoppar en bit över hindret också! Så härlig känsla!


» Hoppning 14/4-2013


» dålig update

Sorry för dålig bloggning men blogg.se appen buggar och jag har inte suttit vid datorn på ett tag så.. Men bloggar nu! Idag fick neo vila. Och när jag tog in han var han blöt igenom täcket så han stod och skaka så då fick jag låna Malin's fleecetäcke med hals så ställde jag in han i boxen med hö, sen hade jag en liten lektion åt malin! Men iaf täcket är lite för stort för Peppe och han har storlek 145 och Neo har 125-130 så det var ganska stort men inte för stort. Men det skule bli fint väder imorgon och sen skulle det bara bli finare och finare! :D

» Dagens ridpass 13/4-2013


» Neo är crayz

 
 
 

» Gick super

Träningen var väldigt rolig! Det gick väldigt bra och längtar tills nästa onsdag då vi ska starta våran första tävling tillsammans! Och neos första på hela hans liv! Så ska se hur det går men det går säkert bra! :D men idag hoppade jag bana på 80 cm nått hinder låg på 90 cm, det gick väldigt bra! Pigg och gla'


» Hoppträning

Idag blir det första hoppträningen ute! om det är fint väder och det är de nu så hoppas vi blir ute! :D för nästa vecka har vi pay and jump ute så vill helst hoppa ute först innan pay and jumpen.. Men idag har vi bara 3 lektioner fett skönt, ska alldeles strax gå till bussen så ni få ha en bra dag! :)
och förresten så kom jag in på mitt gymnasie! :D


» ont i huvudet

Är hemma nu, och har ont i huvudet.. Men idag gick han väldigt fint. Han var inte lika pigg som han var i förrgår, asså seriöst jag flög som en vante på neo, tänkte göra en lite video på det ssom kommer ut bloggen senare! Så ska börja med den nu så ni få ha det en forstatt bra dag! :)
 
 

» Sjuk igen.

Jag höll mig uppe ett par dagar men igår så kände jag mig inte alls bra och har inte kunnat ridit på två dagar så idag bestämde sig min mamma för att jag skulle vara hemma från skolan. Vi åkte även ner till vårdcentralen och fick reda på att jag förmodligen har ett virus som kan hålla i sig i två till fyra veckor och jag hoppas verkligen inte det gäller mitt fall. Jag ska ialla fall stanna hemma imorgon också och så får jag se hur det blir på onsdag, men vill inte stanna hemma alldeles för länge så jag missar så mycket i skolan. Så jag får se hur det blir med bloggningen nu ett par dagar. Var och köpte lite nya grejer till Peppe i lördags så lägger upp en bild när han har allt på sig så småningom. Ni får ha det bra så bra tills jag bloggar igen! :)


» Skola idag

 Idag är det skola, jag skulle egentligen inte hunnit blogga men jag var snabb på att duscha så då hann jag blogga!
Idag slutar jag 4, jag tror att jag ska tömköra neo idag, det var ett tag sen jag gjorde det! På onsdag blir det hoppträning, och om det är fint väder så hoppar vi ute! :D äntligen fyfan vad skönt att slippa det där lilla ridhuset! Men nu måsta jag blåsa håret! Ha en bra dag, för det ska jag försöka att ha!
 
 
 
 

» Med i en tävling

 
 

» Hästarna busar i hagen!


» Skola imorgon

Sista dagen på lovet idag Har inte gjort så mycket idag, sitter just nu och kollar TVD, Gud vad längesen jag kollade på den serien! Men nu ska jag försöka kolla på den så mycket så möjligt!
Tagga skola imorgon då! Ska bli kul att träffa alla igen! Men nu ska jag fortsätta kolla, ni få ha det så bra!


» Gold

 
 
 

» Nya stigbyglar


» they don't know

 
 
 

» Minnen


 

» Det här köpte jag

Och så köpte jag en Skinnjacka och 3 par troser

https://cdn3.cdnme.se/3965766/6-3/pic_51600738e087c319d0bb1719.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3965766/6-3/pic_51600744ddf2b3563760e6ef.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3965766/6-3/pic_51600779ddf2b3565c7d747e.jpg" class="image">


» Keep fighting

 
 
 
 

» Video på G

Håller på att spara videon. Så den kommer strax ut på bloggen. Men idag får neo vila, och så är det western tävling oxå. Men jag ska ner på stan med mamma en snabbis, måste ha nya kläder! Men nu mste jag göra iordning mig! ni få ha det så bra!
 
 

» Dagen!

Dagen började med att jag sov till elva, skulle egentligen fotat lite med mina kompisar med mådde inte bra så var tvungen att hoppa över det tyvärr. Vid ett ungefär kom Alex över för att hämta lite filmer min kompis filmade på mig och Alex när vi hoppade och sen vart hon kvar här, kl fem åkte vi till stallet! Jag är inte helt frisk än och det märktes verkligen när vi var i stallet, jag skulle rida idag för första gången på åtta dagar och jag vart helt slut direkt och fick ont i halsen, men jag hoppas det blir bättre snart! Peppe var hur snäll som helst, första gången vi rider i paddocken sen all snö har smällt och trodde han skulle vara jätte busig, men han gick i form så fint och tog det så lugnt! Vi filmade även lite så det kommer upp en video sen :)


» Smygtitt

Här är några bilder från filmerna idag.
 
 

» Apr. 05, 2013

Somsagt så ramla jag av igår! Tänkte berätta hur, ja jag red barbacka så skulle jag göra snett igenom och byta galopp och då sparka han bakut och bocka direkt efter och sen vred han på sig och då åkte jag av. Så kan det gå..
Så som på bilden gjorde han direkt efter han hade sparkat bakut.


» Ramla av


» Tillbaka!

Efter fem dagar ska jag äntligen åka ut till min lilla häst igen! Som sagt så var jag i Stockholm över helgen och där vart jag sjuk och sen har jag varit sängliggandes i tre dagar.. Anna tog hand om Peppe i måndags Alex hjälpte mig på tisdagen och så tog min låtsas pappa Peppe igår. Det känns verkligen skönt att ha hjälp när man behöver den! Så idag kommer jag åka ut till stallet på eftermiddagen, måste fortfarande ha skjuts ut nu för jag är inte helt frisk men snart kommer moppen fram! Kommer ta det lugnt, antingen skritta lite barbacka eller gå lite med Peppe, det beror lite på hur jag mår!
 
När jag var hos mormor och morfar i Stockholm fick jag lite påskpengar, och dem ska jag spendera på lite hästgrejer! Har länge känt att jag behöver ett nytt träns för det Peppe har nu fick jag med när jag köpte honom. Och jag är lite dålig på att smörja så det börjar ta ut sig på tränset nu.. Så jag tänkte att jag ska börja om på ett helt nytt träns och bli lite bättre på att smörja, minst en gång i veckan ialla fall! Jag vet att vissa säger att man ska smörja sin utrustning varje dag och jag prövade det en gång på mitt träns men det vart faktiskt nästan lite sönder smort, så lagom är bäst! Jag tänkte även köpa ett nytt pannband när jag ändå har lite pengar över!

» Hoppträning 3/4-2013


» Hoppträning

Jag är jätte nöjd över dagens hoppträning! Han var väldigt duktig, men på slutet vart han lite busig/trött så han tyckte att man skulle sparka bakut, men han var väldigt duktig.
Vi hoppade samma bana som vi gjorde för nån månade sen och då fick jag in 3 galoppsprång men idag var han modig och hoppa av lite större än vad han brukar göra! Är väldigt nöjd över han! Mamma filma lite med sin mobil så tänkte lägga ut de! Så det kommer film sen! :)


» Ut och gå med hundarna

Vi har nyss vart och handlat, och ska gå ut och gå med hundarna nu. Så det blir ett kort inlägg, jag ska hoppträna kl19.00 istället. Så åker till stallet runt 18.00 :)
PS. GLÖM INTE VECKANSBLOGG & VECKANSUTMANING
 
 

» Apr. 03, 2013

Idag blir det hoppträning! Hoppträningen början kl.18.00 så jag vet inte vad jag ska göra nu på dagen, kanske ska gå ner och städar mitt rum. Få se, men just nu sitter jag och kollar på tv.
Igår så köpte jag ett nytt träns och pannband!


» Utmaning

Jag hade tänkt att ni kommenterar en eller flera utmaningar ni vill att jag ska göra (inom ridsporten). Sen väljer jag ut en som "veckans utmaning" , jag spelar in utmaningen och lägger ut på bloggen.
Så börjar kommentera!


» Rider Neo

Rider upp för en backe och sen galopperar jag lite :)


» Har gått och blivit sjuk..

Ja som rubriken säger har jag gått och blivit sjuk.. Varje gång jag sväljer känns det som att någon tryckt ner en kniv i halsen på mig + att jag mår illa. Detta betyder att bloggningen kommer vara lite sämre från min sida, eftersom jag inte har något att blogga om och att jag mår skitdåligt. Jag har inte träffat min häst på fyra dagar nu (har varit i Stockholm i tre dagar och Alex tog hand om Peppe idag) och det verkar som att det kommer dröja någon mer dag innan jag får se honom igen. Usch vad jag saknar honom! Typiskt att man ska bli sjuk när man är ledig och som minst önskar det. Det här vart ett riktigt roligt påsklov kan jag ju säga! Not really..
Jag hoppas ialla fall att ni mår bättre än vad jag gör så bloggar jag så fort jag mår bättre igen!


» Neo i 8 månader

Igår har jag haft Neo i 8 månader! Gud vad tiden har gått fort! När jag börja ta hand om han så tog det säkert 10 min för att komma över en bom och nu har vi hoppat 90cm banan, 1m enstaka hinder! Och snart ska vi starta vår första pay and jump tillsammans! Det är så kul att jag och han har utvecklas tillsammans, men tack vare våra tränare!


» Vill ha

Asså jag behöver ett par nya ridskor, så jag tror jag ska inskaffa mig ett par ridstövlar!
Gillar verkligen dom här!
 
 

» Uteritt


» Påskhoppning

 
 
 

» Stallet snart

Ska till stallet strax. Det blir att vara där tidigt för min mamma fyller år, så det blir att vara stallet på morgonen. Men jag har inte så mycket att skriva om så det vart ett kort inlägg idag!