» Longering + stallmöte

Idag blev det att longera Gråben. Han var väldigt busig i hagen och när jag skulle ta in han, så jag longerade han istället. Men det var bra för vi hade stallmöte halv 7 som jag hade totalt glömt bort! Men jag kom hem från stallet vid 8. 
Imorgon blir det dressyrträning för Kerstin Ahlgren! 



» Pay N Jump 70cm

Från Åsele RS 26/1-14


» Pay N Jump 80cm

Från Åsebo RS 26/1-14


» Gårdagen

Godmorgon, gårdagens pay N jump gick väldigt bra!  
Jag hoppade 70 och 80cm bara för att ha roligt och komma runt. Han var väldigt lugn från när jag red fram, han var lugn hela tiden förutom när jag skrittade. 
Men när jag hoppade 70, så flöt allt bara på han var lugn och han lyssnade på mig när jag ville ha tillbaka han. Vi kom fel på sista hindret det var det ända. På 80cm så gick det också bra. Det gick lite fortare än på 70 men han lyssnade fortfarande. Mellan hinder 4 och 5 så drog han väldigt mycket och jag skulle få tillbaka han så kom han väldigt när hinder 5 så då följde bommen med, fast det gör inget. Men resten flöt på. Jag är väldigt nöjd över hans och min prestation. 




» Lördagsmorgon

Godmorgon, igår red jag ut med Andrea. Det gick bra även fast jag hade hackamoret på han. 
Idag ska jag hoppa över några kryss, och jag ska även ta kort på Malin och Peppe. Men nu ska jag upp och äta frukost. Ha en bra helg.



» Vilodag

Idag ficka Gråben vila, så imorgon blir det att rida ut och på lördag rider jag nog ett dressyrpass och på söndag är det pay n jump. Jag ska hoppa 70 & 80cm för att bara komma runt och har roligt! Så jag har inte så mycket och berätta. Men här får ni några bilder på en eller det är flera övningar men det är ett sammanhang som jag vill göra!









» Gårdagens hoppträning

Gårdagens hoppträning gick väldigt bra! Det var en väldigt bra övning, nyttig också. Vi började med att trava runt fyrkantspåret och på ena sidan så skulle vi flytta de för skänkeln och på andra sidan skulle man öka och minska traven. Vi gjorde det i båda varven. Det gick bra men han har lättare att flytta för vänster skänkel än för höger. Sen hade vi galopp bommar, det gick bra han var lugn före och efter var han inte så lugn fast några gånger var han det. 
Sen började vi att hoppa, det var ett räcke på mitten av ena långsidan och en oxer på andra långsidan den var också på mitten. Sen var det tre studs mellan hindrena så att alla stod bredvid varandra. Men övningen var väldigt bra.



» Hoppträning

Ska alldeles strax byta om sen åka till stallet. Idag är det hoppträning! Jag är taggad på få se vad vi ska göra! Vi får se om mamma filmar det beror på när hon är klar med styrelsemötet. Men hoppas hon hinner se lite iallafall. 
Imorgon har jag två lektioner och slutar halv 3. På torsdag börjar jag jag kvart i 11 tror jag och slutar halv 3 och på fredag har jag bara en lektion och den börjar 10.30 och slutar 11.50. Så det är väldigt skönt. Men nu ska jag byta om. Ha det bra!


» Svar på kommentar

Fick en kommentar där de stod att hon inte visste att vi red utan träns.
Malin med den svarta hästen gör det! Det går väldigt bra för de! Som ni ser på de här bilderna här nedanför. Men Malin får väl göra ett inlägg med deras framgångar med att rida med halsring.


Jag red utan träns och sadel med nin gamla häst neo! Det gick väldigt bra och vi tyckte det var roligt både två. Jag testade de på gråben men det gick inte så bra. Bara i skritten sen skulle jag testa trava och då gick det bra tills han fattade galopp.  Det tog ett tag förns jag fick stopp på han xD..
Men här är några bilder när jag rider utan träns och sadel på Neo.





» Stallet strax

Ska alldeles strax åka till stallet. Det blir nog att longera han med gummisnodd. Får se om jag hoppar upp på han, vi får se hur det blir. 
Det var typ det jag har att säga. Nu ska jag kolla klart på Top model, ha det så bra!



» Farmen

Just nu sitter jag och kollar på Farmen. Dagens pass gick inte så bra.. Han lyssnade inte, på engång jag fattade galopp så gjorde han skänkelvikning åt vänster. Om jag hade vänster galopp så ställde han huvudet åt höger och kör skänkelviknkng åt höger och det är inte lång skänkelvikninh det är nästan tvärt åt sidan.. Men det gick bättre i slutet.
 Imorgon blir det ett dressyrpass inne! Och på tisdag blir det hoppträning. Hoppas det går bättre då.



» Ös in med kommentarer

Nu är det så att jag har några frågor till er!

Vad vill ni se mer här på bloggen?
Åsiktsinlägg, mer bilder,filmer, frågestunder, tävlingar.
Kommentera gärna vad ni tycker vi ska bli bättre på!
 

» Fortsätt så!

Godmorgon.
Först och främst måste jag säga tack för att ni kommenterar det är mycket roligare att blogga då, så fortsätts så! Igår red jag ut med Andrea igen, det gick inte lika bra som iförrgår så idag blir det att rida antingen i ridhuset eller i paddocken. Efter jag hade ridit så tog jag kort på Jonna och hennes nya häst, jag fick några bilder som jag är väldigt nöjd med.
Här är mina favoriter.

 

» Rhythm

 
 
 

» we own the night

 
 

» Godmorgon

Det var ett tag sen när jag sov så här "länge".
Först så vaknade jag kvart i sju men sen somna jag om och vakna halv 11. Somsagt så ska jag och Andrea rida ut idag. Vi får se vilken tid det blir men det bli iallafall på dagen så man ser något. 

Igår kände jag för att göra en video, så jag håller på att ladda upp den på youtube nu. Så den kommer väl upp senare på dagen. Så håll utkik.
Jag såg även att Malin hade bloggat, jag har tjatat ganska mycket på henne, hehe. Men äntligen kanske hon bloggar lite mer! Hoppas!
Men nu ska jag upp och äta, men somsagt håll utkik på bloggen!
 

» Länge sedan.

Herregud nu var det länge sedan jag bloggade här, vet inte vad det är med mig, men känns liksom inte så kul att blogga när det inte händer så mycket, statistiken ligger där den ligger och inte många kommenterarer rullar in. Så min motivation är inte på topp men jag ska försöka bättra mig, jag bloggar ju egentligen inte för besökarnas skull utan för min, så att jag ska kunna kolla tillbaka på vad jag gjort, som en dagbok! Alexandra gör ändå ett väldigt bra jobb utan mig med tanke på att hela första sidan är fylld med hennes inlägg! Har inte mycket att säga men tänkte ialla fall säga hej så här på kvällskvisten, kikar nog in imorgon igen eftersom jag håller på med en video nu! Godnatt.
Den här bilden kom upp när jag skulle börja skriva inlägget, antar att jag försökte lägga upp den förut men att inlägget då stängdes ner då eller nå liknande, så ja här är en jättegammal bild på Peppe!
 

» Uteritter

Idag har jag ridit två hästar. Jag red Peppe och Gråben. Jag red ut på båda, det gick väldigt bra för båda. Men Peppe ville inte fatta vänster galopp men tillslut så fattade han den. Med Gråben så red jag med Andrea som rider på Neo. Vi red lite längre och sett gick super bra! Han var väldigt lugn och han lyssnade väldigt bra, även fast han vilade igår! Hela helgen ska jag rida ut. Men ni får ha en bra fredagskväll!



» Stalltjänst avklarad.

Kom nyss hem från stallet, har haft stalltjänst. Hade det i tisdags också för vi har jag tillsammans med en så då måste man ha stalltjänst två gånger per period. Så idag när vi var klara så satt vi oss ner och åt frukost, var ganska mysigt. Jag mocka och sen fyllde vi på vatten i hagen så åkte vi hem.
 
Har ni något bra tips på att hålla vattnet ofryst? Hur har ni gjort?
Det är ju viktigt att hästarna har vatten i hagen så hur gör ni när det är så kallt så vattnet fryser?
 
 
 



» Gårdagenspass

Gårdagenspass dressyrpass gick väldigt bra! Vi började med när vi travade fram så skulle vi lägga volter på fyrkantsspåret och där skulle vi flytta ut baken och när man kom på rakt spår igen skulle man ställa vänster i högervarv så huvudet var ställt mot väggen och flytta ut baken några steg sen trava rakt igen och sen samma sak igen. Han var väldigt duktig han hade lite svårare att ställa till höger och flytta baken. Vi gjorde samma sak i galoppen. Han var otrolig fin igår! Mamma filmande inte för hon frös.. Menmen. 
Idag blir det att ta lugnt för jag känner att jag håller på att bli sjuk, har ont i halsen och snuvig.. Vill inte bli sjuk!
Men nu ska jag upp och sminka mig och sen ska jag till skolan. 

Min häst kan flyga!

» Dressyr träning

Idag blir det dressyrträning för Kerstin Ahlgren! Det var ett tag sen jag tränade för henne fast jag har tränat för en annan Kerstin som tränar för henne. Få se vad vi gör! Längtar, tycker hon är så sjukt bra. Tränar ni för henne? Isåfall vad tycker ni om henne?

Igår tog jag det lugnt med han, eftersom han har hoppat hela helgen och ska träna dressyr idag så tog jag det lite lugnt med han. Imorgon ska jag rida och på torsdag får han vila och i helgen blir det att rida ut! Men nu ska jag duscha, börjar klockan 13 idag och slutar 14.30! Ha det bra!


Här står Gråben med sin hagkompis Kakan och mumsar i sitt hö. Tog bilden igår.

» Igångsättningsläger dag 2

Igår hoppade vi bana, det gick bra fast vid ett hinder så stänger han bara av, ni kommer se på filmen. Men varför han gör så är tror vi att dedt är prågrund av stress, när han blir för stressad så stannar han, han vägrar att gå. När Sussie hade han och när hon tälvlade och när hon kände att han börja stå imot så då hoppade hon en annan banan. Men han börjar bli bättre. Men det finns ju orsaker för att han blir stressad och det är ju det som hände i tyskland. Kan inte fatta att de flesta använder djuren som försäljningsvaror bara, att de är som bilar ungefär. De det gör är inte okej. Men här är en film från igår.
 

» Igångsättningsläger dag 1

Från dagens hoppträning. Det gick väldigt bra. Ridhuset är väldigt litet så idag var träningen att kort de att dom ska lyssna, även var det snabba svängar. Min tränare tyckte det var stor skillnad på mig och Gråben, han och jag är ett team nu!


» Gråben är galen!

Jag longerade han för några dagar sen och då så var det några hästar som sprang i hagen så då vart han lite busig!


» Fredag

Äntligen är det fredag! Just nu tar jag det lugnt och väntar tills maten är klar. Efter jag har ätit åker jag till stallet. Ska rida igenom han lite för igår tog vi det lite lugnt red barbacka lekte med en boll. Så idag rider jag igenom han för nu i helgen är det igångsättningalägret. Så imorgon ska vi säkert göra gymnastik hoppning eller nått sånt för på söndagen ska vi hoppa bana! Det ska bli kul att träna hoppning för någon igen sist jag träna hoppning för någon var i somras. Så nu ska vi ta tag också träna så vi blir bra ute på banorna!
På tisdag ska jag träna för Kerstin Ahlgren, var ett tag sen jag tränade för henne så ska bli kul att träna dressyr igen. Men nu ska jag äta alldeles strax, ha en bra helg för det ska jag försöka ha!



» Stalltjänst

Har haft stalltjänst nu på morgonen, det gick bra. Ska dit vid 12 sen och lunchfodra. Igår så red jag ut med Peppe och med Gråben så klättrade jag. I förrgår så red jag också ut med Peppe och red lite i paddocken med Gråben. Så idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra med hästarna. Vi får se hur det blir. Men nu ska jag öre lite frukost och ta det lugnt och kolla på tv.



» PS of Sweden träns & pannband

Saker jag vill ha!
 Ett träns från PS of Sweden, Jump Off Revolution. Det kostar 2249:-
Detta anatomiska träns är främst avsett för hoppning och markarbete. Designen på nosgrimman gör att käkbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nackstyckets utformning gör att trycket bakom de känsliga öronen och på nacken fördelas och den extra paddingen gör att öronen får större frihet.

Pannbandet har vår unika Click It-design vilket betyder att du kan byta pannband på en sekund, även när hästen har tränset på sig. Pannbandet är luftigt och nätt för att även här ge öronen fritt spelrum. Levereras med pannband i matchande läder och padding. (text från ps hemsida.)
Ett pannband från PS of Sweden, kostar 899:-
Ett handgjort exklusivt pannband i ekologiskt läder med 10 mm stora, vackra pärlor från Swarovski i mixen Ocean Blue samt glitterelement. Pannbandet har anatomisk passform och vår unika Click it-design.

Pannband från PS of Sweden, kostar 499:-
Ett handgjort exklusivt pannband i ekologiskt läder med 10 mm stora, vackra pärlor. Du väljer själv om du vill ha Revolution-spänne eller Click It-design. Click It gör att det passar alla träns med en läderbredd på max 32 mm (standardmått). Vår skyddade design gör att du kan byta pannband på en sekund, även när hästen har tränset på sig. Det har aldrig varit lättare att matcha din outfit.

Pärlorna har en otrolig lyster och ger varje häst en elegant och lyxig look och är ett enkelt sätt att förnya ditt träns eller att glänsa extra mycket på tävlingsbanan. Akrylpärlan är ett mycket bra alternativ till den dyrare Swarovskipärlan.

Tänk om jag hade pengar, du skulle jag köpa det där tränset och ett av pannbandena! Synd att det är så dyrt..
Har ni något PS träns? Gav det någon skillnad ovh vad tycker ni om det?
 

» Det går framåt.

Dagens ridpass gick väldigt bra, han börjar verkligen lyssna med hackamoret. Men det är inte helt 100 än med hackamoret. Idag så hoppade jag 3 studds med 3 meter imellan. Det gick väldigt bra förutom att vänster varv så ville han inte ha vänster galopp i slutet av studsen, så jag låg och rulla tills han tog den galoppen och när han gjorde det så avslutade jag.
Jag red också på Peppe idag för att Malin åkte till Småland idag, så då ska jag rida han tills hon kommer hem. Jag gjorde samma sak med Peppe förutom att jag bara hade 2 studs, han är inte så van att hoppa det men det gick bra ändå.
Älskar den här bilden jag tog på Malin och Peppe för några dagar sen.
 

» Gott nytt år!

Gott nytt år, det här året ska bli bättre med bloggandet! Men jag har inte haft orken att bloggen men jag ska bli bättre på det!
För två dagar sen så red jag på åkern för första gången på Gråben och med hackamore! Han var väldigt pigg och busig. Malin skulle ta kort på oss. Det var några bockningar och en spark. Men jag trodde att han skulle busa mer, men han sprang bara typ! Här är några bilder hon tog på oss.

I söndags så fick han nya skor, när jag var med på extriörkursen så såg de ju att han var sne i vänstra hoven och nu när Lasse skodda han så var han mycket bättre. Förut så skruva han till hoven (vänsterfram) och gick med höger bakhoven snett under magen. Han gjorde ingeting nu så det var väldigt bra!
Han sa också att han var en helt annan häst, han var mycket gladare rundare och härom dagen så kom en i stallet fram och sa att Gråben hade blivit mycket finare, hon sa att han hade blivit tjockare, fött mer muskler osv. Jag blir så glad när man får höra sånt. Att det är jag som har gjort det här.
Men tillbaks till skoningen. Nu har en slagsplatta under skon, och den ska han ha tills vi skor om han och så ska vi byta till en mindre. Jag kan ta en bild på den så får ni se hur det ser ut för det är lite svårt att förklara.
Den dagen så hoppade jag med han lite tillsammans med Gråbens nya hagkompis. Båda hästarna var väldigt pigga med det gick bra. Det vi behöver träna mer på att det ska gå lite lugnare att vi ska lita på varandra mer, men det kommer!

Den 11-12 så är det igångsättningsläger som jag ska vara med på, det ska bli kul att rida för min hopptränare igen. Jag har inte gjort det sen i somras, så det var ett tag sen.
Senare i Februari så kommer Otto Sebek till våran gård, så då ska jag vara med där. Han är här i 4 dagar så då ska jag vara med alla. Det är tredje gången jag tränar för han och det är med 3 olika hästar.. haha. Första gången var med Zoe, andra Neo och nu Gråben. Men nästa gång han kommer så kommer det vara samma häst!
Om ni inte vet vem Otto är så är han en dressyrryttare/tränare som kommer från Gotland, han är väldigt duktig och förklarar bra!

Nu ska jag byta om och åka till stallet, ni få ha en bra fortsättning av året!