» Veckansblogg

 
 
 

» Everybody Talks

 Jag har ju ridit Peppe idag och igår, så mamma följde med till stallet idag och filma när jag red Peppe så att Malin ska få se hur han har gått! Så här en film :)

 
 

» Påskhoppning

Idag var det påskhoppning! Jag börja hoppa 60 cm(uppvärmning) med Neo, sen hoppa jag 70 cm och 80 cm, men på 80 så satt de dit oxer och vattenmatta, han stanna inte på den, han hoppa allt! Är super nöjd över han! Imorgon blir det att skritta ut, sen på tisdag ska jag rida ut och på onsdag är det hoppträning! Hoppas det fortsätter att så här fint! För då kanske snön har smältit bort i paddocken! Då blir det att hoppa ute! LÄNGTAR!
Det kommer en video sen, från idag :)

https://cdn3.cdnme.se/3965766/6-3/pic_51585cd2ddf2b31ffb09bb3a.jpg" class="image">


» VINNAREN AV DAGENSBLOGG

Vinnaren är http://teamgustafsson.blogg.se/

De har en väldigt fin blogg & hästar. Denna blogg drivs av två 13-åriga tjejer, Sandra & Emma. Som tävlar och tränar på sina ungponnyer. Och det är om deras utveckling och utbildning tillsammans som kommer delas med på deras blogg. Men även om deras liv brevid hästlivet.


 
 
 
 

» Gamla videos

 Jag har suttit och kollat på gamla videos när jag hade zoe! Saknar henne, här kommer två videos!




» save my heart for you.

Jag lyckade koppla upp min dator på min iPhone's internet så nu har jag laddat upp min video! Jag vet dock inte hur mycket 3G det dras från mobilen så jag ska bara fixa det här och sen stänga av det! Hoppas ni gillar videon! Ni får ha en bra påsk!
 

» Hickstead blir till film!

Alla vet väl vem hästen Hickstead är? För de som inte vet vad det är för häst, kolla på youtube/google!
Spruce Meadows TV håller på att producera en dokumentärfilm om den fantastiske hoppkanonen Hickstead, som tragiskt nog dog inför hela världens ögon under en världscup-klass i Verona. Den lilla hingstens historia är osannolik på många sätt. Många ansåg att han inte hade det som krävdes, men Erik Lamaze såg någonting som de andra missade.
klicka på länken för att få se en liten snutt av filmen!

http://www.hippson.se/hippson-tv/historien-om-hickstead-blir-film.htm
Asså jag får gåshud av att kolla på filmen!
 
 

» Video på G!

Har precis sparat klart en video!Men som Alexandra skrev i ett tidigare inlägg så är jag borta i helgen för att hälsa på min mormor & morfar och äta påskmiddag med familjen, och jag har tyvärr inget internet här så videon kommer förmodligen upp på måndag så fort som möjligt när vi kommer hem! Så för mig kommer bloggningen ligga lite lågt nu under helgen men jag fortsätter som vanligt när jag kommer hem på måndag!


» Dagensblogg

 
 

» Nyss kommit hem

Har nyss kommit hem från stalltjänsten. Åker till stallet igen kl 12 för att lunchfodra och så ska Fanta med för hon ska busa med en valp så få se om de hittar på något kul. Sen vid 14 så ska jag på påskmiddag hos min morbror, efter det ska jag till stallet igen och rida Peppe och Neo, sen ska jag kvällsfodra. Så ser min dag ut idag.
 
 

» Hide and seek

Det här är min första video, som jag redigerar (lägger till färg m.m). Jag har ju barat lagt till text men idag hade jag lust med det, så nu får ni kommentera och säga vad ni tycker! Det skulle uppskattas väldigt mycket.♥


 
 

» Smygtitt


» Super nöjd!

Han var väldigt pigg & glad idag! så det blev en banan på 90 cm han var lite över taggad! Så det var ganska bra att jag hoppa idag så han inte blir typ över taggad på söndag, för då hoppar jag bara 50 cm men det är att han ska komma runt! Men dagenspass är jag super nöjd över! Malins kompis filma med Malins kamera så jag får väl filmerna på måndag senast, för hon åker bort i helgen! Så du då tar jag hand om Peppe. Men jag tänkte göra en film från igår, antigen kommer den ut ikväll eller imorgon.
Imorgon har vi stalltjänstigen. Så blir att lägga sig tidigt idag.


» Dålig update

Har inte orkat blogga de sista dagarna men iallafall så ska jag och Malin hoppa en banan idag, måste göra det för jag ska hoppa påskhoppning på söndag, så vill göra det innan, men hoppas det går bra, jag åker ut till stallet vid 1.
Igår filma jag och Malin, Neo gick super fint! Han lyssna på mig och streta inte imot! Så det var väldigt bra, jag mjukade upp han bra så han är fin till idag och det! Men nu får ni ha en bra påsk!


» Solnedgång!

Jag har ju faktiskt glömt att berätta en sak! Jag vet inte om ni kommer ihåg tjejen som fotade mig här i januari, ialla fall så var hon och provred Peppe i förra veckan för att se om hon ville ta hand om honom några dagar i veckan, och det gick faktiskt helt okej, bättre än förväntat! Peppe gjorde som han alltid gör, han beter sig som en outbildad travare och töntar sig, det är liksom hans sätt att testa ryttaren. Han gör så med alla som rider honom första gången för att se lite vad det går för. Och så handlar det ju såklart också om att hitta knapparna! Hon tackade ialla fall ja och det känns jättebra! 
Andra gången hon red så var det tävlingar i grannstallet så vi tog det bara lite lugnt på åkern och fotade lite, men såklart när Anna som hon heter hoppade upp började han bocka och hålla på och såklart så red vi barbacka och sitter man på en häst man inte känner så ja, då blir det lite svårt att hålla sig kvar! Så det var första gången hon flög av och nu hoppas jag och tror att det bara ska gå bättre! Hon ska följa med några fler gånger nu när vi har påsklov och rida Peppe! Och hon är intresserad utav foto också och hon är jätteduktigt! Så nu vet jag vad för kamera jag ska börja samla till, nämligen en Nikon D7000 som Anna också har!
Alla bilder är tagna av Anna!

» Peppe då & nu!

Idag så filmade jag och Alex (kommer en mer redigerad video sen) och kom då att tänka på att jag kanske borde göra en då och nu video, och när jag satte mig ner och gjorde den så vart jag så glad och chockad över hur mycket både jag och Peppe har utvecklats! Det är helt sjukt!
Ja allt jag kan säga är att jag är super nöjd över min lilla pålle och vad vi har åstakommit, och det känns bra att kunna bevisa för de som inte trodde på oss att vi visst lyckades!
 
 
 
 
 

» Vattendroppar

Idag har jag spenderat min förmiddag med att fota vattendroppar, och dessa små rackare var faktiskt riktigt svåra att fånga på bild! Jag hällde upp en skål med vatten och lät sedan kranen stå på pyttelite så den droppade svagt, sen så fotade jag med blixten och det vart faktiskt riktigt bra när jag väl fick till det! Detta var endast ett litet test så jag ska göra om det lite senare också! Vill ni se fler sådana här bilder? Kommentera då!

 

» Krafsa

Han var ganska dryg, för han ville ha godis hela tiden, därför jag lör lite sur nån gång ibland :p //Alexandra


» Vilken känsla, det går framåt!

Idag så hoppade jag och Alex, och från början var det inte tänkt att jag alls skulle hoppa. Men de var ett par mindre tjejer i ridhuset samtidigt som oss och de tjatade på att jag skulle hoppa så jag tog några skutt på 50 cm och det kändes riktigt bra! Sedan när de började höja hindren så fick Alex ta över Peppe. Han hoppade allt med henne utan att tveka, duktiga Alex & Peppe! Så när jag såg hur enkelt han hoppade så ville jag också hoppa! Så även fast jag var super nervös så hoppade han allt med mig! Så att Alex hoppar före mig med bra självsäkerhet på Peppe verkar vara en bra metod för att få bort min hopprädsla, för wow vad roligt det var att hoppa högt, även fast jag var nervös.

Vi fick även med när jag hoppade 1 meter på film så jag fixade till en ny bakgrund till mobilen för mig själv så att jag ska bli peppad varje gång jag låser upp mobilen!


» Hoppning 25/3-2013


» Video - Innan & Nu

Här är en video som visar skillnaden efter att jag redigerat filmen som senare ska vara i videon. Redigeringen skiljer från video till video men denna redigering använde jag till den senaste!


» Bilder

 
 
 

» Tävlingar

Ska snart åka till stallet och ta kort, Åsebo har ju tävlingar så tänkte ta kort lite! Hoppas det blir några bra, kanske lägger upp några på bloggen isåfall! Men ni få ha det så bra!
 
 

» stop and stare

Igår följde en kompis till mig med till stallet och filmade mig och Peppe! Så igår var det första jag gjorde att sätta mig ner och göra en video. Så när den efter cirka en och en halv timme sparats klart så såg jag att filmen var typ uppspeedad, jag orkade inte göra någonting åt det så det får vara så nu. Får kolla upp vad som vart fel nästa gång jag gör en video, kan tänka mig att det är något med inställningar när man börjar göra videon.
 
 
Låt: Stop and Stare - Onerepublic
Kamera: Nikon D3100
Program: Sony Vegas Pro 10
 
 
 
 

» Neo tar min vante


» Rösta

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=3865
Ni skulle vara urgulliga om ni röstade på mig :D
 
 

» There's somebody out there

 
 

» Gårdagen

Jag red ut i går sjäv och barbacka,han var som en liten bebis! Han var rädd för allt! Men det blåste ganska mycket, men ändå! Han vart rädd när det flög någonting från hans hov frammåt. Slängde sig åt sidan och allt, sen kunde han inte skritta normalt! Han skulle bara små trava och allt! Ibland beter han sig som en 3 åring ibland, men nu måste jag gå upp! Ha en bra onsdag! :)
 
 

» Feel So Close

 
 
 

» i belong to you, you belong to me.


» Rida Neo!

Idag har jag tagit hand om och ridit Neo! Det är roligt för omväxlingskull att rida en annan häst. När jag red honom ställde jag honom noga i hörnen, gjorde skänkelvikningar och lite bakdelsvändningar i skritten. När han sedan kändes mjuk och fin gjorde jag samma saker i traven, allt utom bakdelsvändningarna. Han tyckte att något (infångare i olika färger som tidigare inte stått där) i hörnet på ena kortsidan var läskigt så då gjorde jag några extra volter förbi dem och då tyckte han de inte var lika läskiga tillslut. I slutet så ställde jag honom i skritten medan en dressyr intresserad kompis förklarade för mig hur hon gör när hon ställer sin häst, så då prövade jag det också och fick arbeta mycket med mina ben för att 'böja honom som en banan' som min kompis sa!


» Hästfri dag

Idag tar Malin hand om Neo, för måste plugga har nationella prov i fysik imorgon.. Icke kuuuul! Hata prov!! Fan fysik är skit svårt men det är ju alla ämnen i no typ!!! Får panik. Men nu måste jag fortsätta plugga! Har det så bra!

https://cdn2.cdnme.se/3965766/6-3/pic_51473f91e087c37ee1025d51.jpg" class="image">


» Hoppning 17/3-2013

Han var väldigt duktig idag! Han hoppa allt, så jag avslutade på 1m!


» Het häst!


» Dagen

Har bokat ridhuset kl 14.00 så jag åker till stallet runt 13. Idag ska jag sätta upp typ 5 studs hinder! Ska jag ligga och rulla på de, igår var han väldigt pigg och busig! Ni kan få en bild på hur jag ska ha det idag!
Jag börjar få ont i halsen! Inte kul!! Vill inte bli sjuk :((((


» Det bästa jag har

When you find something, that's worth fighting for, you never give up.

» Video pågång


Håller på att fixa videon, men videosarn måste ladda så jag går ner och tar ett varmt skönt bad och kollar på en film! Men jag kanske inte gör klart den här eller nått för jag ska få ett bättre program av malin! Så få se hur den blir om den blir bra eller inte!
Gå in på min kanal och börja följ mig! LooveNeo
 
 
 

» Photoshoot

hej, här är några bilder från idag som malin har tagit. Hon filmade oxå så kommer en film sen! Han var väldigt pigg idag. Men väldigt mjuk och fin! Men ha fortsatt bra Lördag!

 
 

» Photos of my beauty

'

» Nu vill jag ha sommar!


» #throwbackthursday

 


» Hopprädd?

Det här inlägget kommer att handla om min nya hoppräddhet som kommit från ingenstans. Jag vet faktiskt helt ärligt inte vad som har hänt. Jag har aldrig varit rädd för att hoppa, aldrig. Men nu är det som att så fort jag ska hopps ett hinder fryser jag till is och vågar inte. Peppe hoppar allt, så länge jag är säker på mig själv. Men nu när jag inte är det så flyger jag som en vante. Det känns som att varje gång jag flyger av så får sig mitt självförtroende ett slag i magen. Och det blir värre för varje gång. I början var det bara upp igen och försöka på nytt, men nu har det blivit svårare. Jag tycker det är skit kul att hoppa, det är något av det bästa jag vet. Men vågar man inte så blir det inte roligt. Peppe har utvecklats så oturligt mycket, och han älskar verkligen att hoppa men det är jag som har börjat fega ur. När jag kollar tillbaka på bilder och filmer när jag hoppar så tänker jag: åh snart måste jag hoppa igen!
Och det är lätt och säga när man sitter här hemma men så fort jag hoppat upp på hästen och ska hoppa så går det inte. Och jag är lika feg på Neo. Kanske är jag bara inne i en svacka och måste bygga mig upp igen. För hoppningen, den tänker jag aldrig ge upp så länge Peppe kan hoppa!


» Hur dagen ser ut.

Hejhej, i dag ska Neo få vila. Ska till stallet och mocka och de sen ska jag och mamma åka och kolla på min kusin när han spelar sin sista handbollsmatch för i år! Hoppas de vinner, men det tror jag! Men om typ 10 min eller nått så åker vi, så ni få ha det så bra!
Här får ni några bilder från mina övningar igår! Fråga om ni undrar något om övningarna!


» Video


 
 
 

» Longering

Idag så longera jag Neo, det vart inte att rida ut med han, men nu håller jag på ldda upp videon när jag "tävlade" dressyr, så det kommer upp ikväll så håll utkik och kommentera gärna vad ni tycker och de. Antingen ska jag kolla på någon film eller så kollar jag på tv, få se om det är något bra på tv. Men ni få ha det så bra!

Tycker DU att vi ska ha veckansblogg/dagensblogg eller någon annan tävling?
Kommentera vad ni tycker i det här inägget!↓
 
 

» Besöksrekord!

Besöks rekord igår! Fortsätt så! Men glöm inte att kommentera också! ;) Det skulle vara jätte roligt också. Men ska alldels strax klä på mig och blåsa håret! Idag blir det att rida ut. Få se om Malin ska med eller inte! Men nu måste jag skynda mig, ni få ha en bra tisdag!
 
 

» Super nöjd!

Jag är super nöjd över dagens ridpass! Han var väldigt duktig! Just nu är han världens bästa häst! Som ni ser på filmen där nere så hoppar jag 1M för första gången på Neo! Han var verkligen super duktig! Han lyssnade bra och allt!
Sen fick jag rida Peppe och hoppa han lite. Han är väldigt pigg när jag hoppar upp på hans rygg! Men eftersom Malin har blivit lite fegare, så ska jag börja hoppa Peppe lite mer! Så han inte stannar längre. Han var också väldigt duktig! Bara lite överpigg! Men nu ska jag fortsätta kolla på Dicte! Ni få ha det så bra!


» Alex hoppar 1 meter


» Alexandra hoppar Peppe

Här är en liten video när Alex hoppar på Peppe. Jag har blivit lite fegare när det gäller hoppningen, så eftersom Alex är lite tuffare än mig så får hon hoppa de lite högre höjderna på Peppe när jag inte vågar! (för han älskar verkligen att hoppa) /Malin


» trouble

En liten annourlunda video, mycket redigering därav att den är så kort. Hoppas ni ska gilla den!  
 

» Film på G

Håller just nu på att spara en film som jag kämpat med i säkert två timmar, första gången jag sparade den blev det något fel så var tvungen att börja om så jag hoppas verkligen att det går vägen nu! Är verkligen jätte nöjd, eller ja det vet jag väl kanske inte än eftersom när man kollar på den genom programmet hackar den och håller på. Så jag hoppas allt stämmer med text och musik! Den kommer även upp här på bloggen sen så håll utkik!
Detta inlägg skulle kommit upp igår kväll men blogg.se's app krånglade!


» Väldigt nöjd!

Jag är väldigt nöjd över dagens prestation! Han vart lite stressad när vi kom in på banan, men vi fick rida runt så vart han lugn. Men ni kan få en bild på resultatet där nere! Ni ska få en film imorgon! Orkar inte ladda upp den nu. Skola imorgon med.. Aja sånt är livet! Ni få ha det så bra!:)


» TAGGAD

Det var en som fråga om jag skulle rida Pay And Ride, ja det ska jag göra! Är lite nervös vakna halv 7 för kunde inte somna..haha, men om en timme åker vi och tar ut pengar sen åker vi till stallet. Men somsagt ska Malin filma mig, så ni får en film på det! Hoppas jag inte glömmer banan eller nått eller typ flyger av xD haha, nej kanske inte flyger av men. Igår så red jag igenom programmet. Han var super fin som sagt, men det sa jag ju igår! xD
 
 

» Saturday

Idag fick Peppe stå, har inte hänt så mycket de senare dagarna. Har inte haft någon vidare lust med varken stallet eller skolan, har helt enkelt haft en seg vecka. Ikväll ska jag ha myskväll med mina kompisar, något som händer allt för sällan nu med skola och allt. Så vi ska kolla på melodifestivalen och jag ska rösta på Robin! Vilken tycker ni ska vinna? :)


» Dagen

Nästan hela dagen har jag spenderat i stallet red Neo nyss han var väldigt pigg så han var en rodeo häst! xD hehe, men när jag red igenom programmet så var han väldigt fin! Hoppas han är lika fin eller till och med finare imorgon! Malin skulle filma mig så ni får säkert se den! :) Ska alldeles strax äta hoppas jag! Men nu får ha en fortsatt bra lördag!


» Stalltjänst

Har nyss haft stalltjänst, nu sitter jag i soffan och chillar, ska till stallet vid 12 och luncha och rida Neo. Ska rida igenom dressyr programmet. Hoppas det går bättre idag! Sen ska jag på årsmöte klockan 3, men nu ska jag ta det lugnt så hörs vi senare!


» Dressyrprogram

Det är bara halva programmet för min mobil dog.. Men det var bra för det fick Inge bra efter Malin slutade filma:p


» Torsdag

Hoppträningen igår gick super bra! Jag är jätte nöjd över han, han stannade bara en gång för det var paket under och på hinderstöden. Men han hoppade allt! Super nöjd över han verkligen!! Han var nästan den som hoppade bäst av de i gruppen :P men nu måste jag fixa mig till skolan! Ni få ha det så bra! :)


» Hoppträning

Hoppträning idag!Det var ett tag sen jag tränade för Sussie, så det ska bli roligt. Men har nyss ätit ska åka till stallet runt halv 5 eller nått. Dagen har varit okej idag, på hålet så gick jag och isabellorna ner och övade på vår dans, det gick väl bra! kom på några nya steg! Men har fortfarnde 1 minut kvar.. Men ska inte snacka skola nu! Jag uppdaterar efter träningen när jag har kommit hem!
 

» Krafsa 5/3-2013


» Trav 4/3-2013


» Farmen nu

Nu blir det att kolla på farmen! Neo gick väldigt fint idag, men han var lite hård i munnen men han vart bättre efter ett tag! Men imorgon blir det rida ut eller i paddocken! Men nu ska jag kolla på farmen, ni ska ha det så bra! :)


» Bullet Train.


 
 
 

» Sista dagen

Sista dagen på lovet, och det suger! Men det ska ändå bli kul att träffa min klasskompisar. Idag åker jag till stallet vid 4 för vi har stallmöte & så ska ju Neo vila, så då får han vara ute hela dagen. Men igår kväll fyf*n vad det blåste, kände som om man gick ut så skulle man flyga bort! Helt sjukt!
Just nu håller jag på att göra en film, men Sony vegas har gått ut så måste ha det dåliga programmet Windows Movie Maker.. menmen det får gå ändå, somsagt vill jag köpa ett program som man redigerar filmer med, typ Sony Vegas Pro eller nått men det är så dyrt! Men nu ska jag fortsätta med filmen!
 
 

» Min veckoplan

Idag ska jag och Malin ta kort när vi rider. Perfekt väder för det också! Imorgon ska Neo vila, det behöver han! Här är en bild på vad jag ska göra den här veckan förutom helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Programträning dressyr

Nu har jag anmält mig till en dressyr tränings tävling typ! Hoppas det kommer gå bra! Han har ju aldrig varit på en tävling eller nått så få se hur han reagerar! Men jag är positivinställd! Längtar! :D


» Hoppning 1/3-2013


» Hoppning 1/3-13

Han var super duktig idag! Oxen ligger på 90 cm och de andra ligger från 70-85 cm


» 1 meter 1/3-2013

Första gången jag och Peppe hoppar 1 meter tillsammans


» 1/3-2013

För er som inte vet så är det första Mars idag, idag skulle vi ha löshoppat men det vart inte så, men vi ska hoppa iallafall! Det ska bli kul! Jag har gjort en egen bana som ni kan få se när vi har byggt upp den! Men ska strax äta sen åker jag till stallet. Vi ska filma så ni får en video sen också!
Nu ska jag visa er en video som jag tycker är sjukt bra. Låten är också väldigt bra, men den videon stämmer in på mig och neo. Så här kommer den!
 

» Bilder

Här är några bilder jag tog i Tisdags tror jag, hoppas ni tycker dem är fina!♥

Visst har vi fin hö bal? Vi skulle inte öppna den för det fanns hö kvar av den andra balen, men de ville hellre ha den nya balen..