» Julklappen från Malin.

Det här fick jag av Malin!:)




» God Jul!!

God Jul, den här morgonen har jag tillbringat i stallet med stallkompisarna. Det var väldigt mysigt, jag och Malin böt julklappar så jag fick ett par vita benlindor med blingbling på och en grimma! Ni får se bild imorgon. Sen så skrittade vi ut en sväng, och efter det så satt alla i stallet ner och fika och hade det mysigt!
Men ni få ha en trevlig jul! Ha det bra!♥
 

» Lyckat ridpass!

Idag hoppade jag Gråben, sist jag hoppa Gråben var på höstlovet och det var mer än en månad sen!
Så han har haft sin hoppvila nu. Vi hade ett lågt räcke och ett kryss. Det gick väldigt bra fast han var väldigt pigg. Men det är faktiskt det bästa ridpasset jag har haft sen jag har satt igång han igen! Så det är skönt att det går uppåt nu. Här är några bilder från idag!
 

» Children of the sun

 
 

» Två dagar kvar till julafton

Två dagar kvart till julafton och det regnar.. Idag när jag hade stalltjänst så spöregnade och blåste. Det ska inte regna i December det ska snöa!! Vi har inge snö alls.. Jag tror inte det är många som har snö i Sverige.. Den här vintern sög.. Jag vill galoppera i mycket snö,åka snowboard m.m. men det blir väl inge i år..
Idag vet jag inte vad jag ska göra med gråben, antingen longerar jag med bommar eller kanske rida ut! Vi får se!
 

» En dag kvar till jullov!

Imorgon är sista dagen i skolan och sen får jag äntligen ta det lugnt i några veckor! Och jag kan ju faktiskt säga att jag till och med ser fram emot att börja skolan sen igen i januari! För om allt går som det ska nu kommer jag få byta inriktning från Naturnatur till Natursamhäll! Vilken lättnad alltså! Det betyder att jag inte kommer behöva gå några svårare kurser i matte, fysik, kemi eller biologi och det är så himla skönt! Jag kommer fortfarande få en bred utbildning men inte lika bred som det var tänkt från början men det gör ingenting :) Och sen kommer det hända massa roliga grejer på jullovet, längtar!
Min fina ❤️
 
 

» 10 dagar kvar

Igår så longerade jag Gråben för att han skulle galoppera, för första gången efter vilan. Han var väldigt busig ibörjan han slängde med huvudet och sparka. Men till slut vart han trött så han har tappat lite kondition, det får vi träna upp igen.
Idag är det 10 dagar kvar till julafton och på torsdag slutar jag skolan och då har jag jullov!♡
 

» Min önskelista.

Här är min önskelista!
1. Ett par vita pikeur ridbyxor (vet att jag kommer få de eftersom jag var med när mamma köpte de)
 
2. En vågtång!


3. Pengar.
 
4. Parfym.


5. Schabrak.

Men det är typ det jag kommer på, men jag kommer inte få så mycket eftersom jag fick en häst och sadel i julklapp oxå, en tidig julklapp!♥
 

» Vill du bli fotograferad av mig?

Dagens pass gick väl bra, men han är så sjukt pigg. Imorgon blir det att longera han så han får galoppera lite, eller så blir det på lördag. Så travar jag imorgon också. Vi få se hur jag gör.
Nu ska jag linda han 3 gånger per vecka till jul., jag hoppas det blir bra. Men han visar ingen hälta eller nått, så det är bra!

Jag åker nu ut och fotografera dig och din häst, men även bara hästen och om du har en hund som du vill ha bilder av. Om du vill se några bilder jag har tagit är det bara söka på Greynikon på instagram.
Jag tar 50kr/bild eller paketpris 12 bilder för 500kr. Jag åker runt avesta. Men om ni är intresserade eller har några frågor aå kan ni skickat ett pm till mig på Facebook, jag heter Alexandra Berglund och jag har en bild på mig och min häst, den här bilden har jag som profilbild!



» Veckansblogg!!


 

» Pigg häst

Dagens skrittpass gick helt okej, det kunde ha gått jätte bra om han inte hade vart så sjukt pigg men det förstår jag att han är eftersom han har skrittats snart en vecka och innan de så stod han i 4 dagar. Så imorgon har han tagit det lugnt i 11 dagar. Så jag ska trava och skritta i några dagar innan jag börjar galopperar. Första galoppen blir nog på lina, tror jag longerar då.
Imorgon har jag två lektioner, först kommunikation sen idrott, då ska vi bada. Och lektionen slutar 12 så då slutar jag, fett sköööönt!
Men nu ska jag ta det lugnt och kolla på tv!
 

» Bilder på Malin och Peppe.

Jag tog några bilder på Malin och Peppe, när hon tog bilder på mig och Neo. Så här är mina favoriter! Ljuset var inte lika bra men det vart helt okej bilder ändå!
Älskar verkligen den här sista bilden!
 

» Kadril i halsring

Jag och Malin testade göra kadril i halsring för nån dag sen!


» Snöbilder

Just nu har jag två prov den här veckan och Malin har mattenationella, därför dålig bloggning från oss..
Men ska försöka blogga så mycket som jag kan, i lördags så tog Malin kort när jag red på Neo, eftersom det hade kommit snö och vi ville ha lite julbilder. Så det vart en fotodag för oss. Här är mina favoriter på mig och Neo som Malin tog.
(bilderna är i dålig kvalitet för de har skickats på kik)
Den sista bilden så skulle jag byta galopp och jag var inte beredd på att han skulle sparka.

I söndags så red jag ut på Neo, det gick bra förutom i början. Då han gör det han brukar göra, vänder sig om och stegrar och sparkar. Det tog ett tag tills han gav upp sen kom jag en bit och sen gjorde han samma sak. Men inte lika länge, sen gick det bra. Han var sjukt pigg och glad, han älskar verkligen att rida ut! Jag fattar liksom varför han gör så ibörjan? Han har ju alltid gjort så typ. Han kanske tänker att han inte vill rida ut själv och sen när han väl har kommit en bit på ridturen så älskar han det, aja jag vet inte.Jag skrittade på Gråben också. Fast inne i ridhuset eftersom han inte har snösuler på sig.. På onsdag har det gått en vecka så då får jag börja trava lite! Hoppas ni får en bra vecka!
 


 
 


 

» Tick tock

Jag är helt besatt av filmen Catching Fire, jag trodde helt ärligt inte att den skulle vara  bra, den överträffade mina förväntningar något enormt! Har redan sett den 4 gånger! Och jag har läst alla böcker och kan inte vänta på att få se Mockingjay!
Den här bilden ritade jag på min bildlekton, tog med mig min mockingjay pin, stort fan I told ya, och ritade av den! Jag har aldrig på mig sjävla broschen, köpte den bara för att ha den liksom xD
 
 

» Broddar på.

Idag var Mårtensson och kollade igenom Gråben, det var inte så mycket det var två saker. Höger armbåge satt han fast, och han var lite öm i höger fram vid gaffelbandet. Han la laser på det.Nu ska jag massera in  med arnika och linda han i en vecka, sen 3 dagar i veckan till jul. Det var tur att det inte var värre, att jag tittade upp det i tid. Men om man börjar se att han är oren så ska vi ta dit en vetrinär och ta ultra ljud så det inte är en blödning men det trodde han inte. Nu ska jag skritta en vecka sen ska jag sätta igång han.

Idag satt jag och pappa i broddar på honom också
för när jag skulle ta in honom från hagen så halka han till så att han nästan satt på rumpan. Men nu ska han inte halka! 
 

» Mobilskal

När jag pratade med Lovis (Lovis är min kompis i Småland som jag träffade över Instagram) här för några dagar sedan nämnde hon att hon skulle beställa ett skal med bilder på hennes häst Tio på vilket fick mig att minnas att jag är i ett desperat behov av ett nytt skal, just nu går jag runt med ett blått pingvin skal min kompis Fanny köpte åt mig när hon var i USA, riktigt sexigt alltså, så jag tog mig i kragen och pysslade ihop ett collage med några bilder på mig och Peppe, beställde skalet från vistaprints, har tidigare beställt från caseapp men priset skillde med ungefär 200kr och just nu behöver jag bara ett nytt skal så varför inte liksom? 
Leveranstiden var dock två veckor men ja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller vad man brukar säga! Skalet kom idag! (Beställde det för någon vecka sedan) Sååå glad och det är så snyggt kolla bara!
Jag beställde skalet från Vistaprint.se, lite sämre kvalité än Caseapp men som sagt så skillde priset med 200kr också!
 
 
 
 
 
 

» Förändring!

Kände för en "liten" förändring så där rök manen! Gjorde såhär förra året också, det är helt sjukt vad fort hans man växer men tycker han ser så skabbig ut i lång och sliten man, så nu får den vara kort ett tag!
 

» Vila hela veckan

Den här veckan kommer få en liten vinter vila, eftersom han vaccinerades igår och imorgon kommer Mårtensson och kollar igenom han. Det ska bli skönt eftersom han kändes inte som han brukar.
Den här veckan kommer jag rida Neo, det är roligt. Han är väldigt pigg och spänd men han blir mer avslappnad ju längre in i passet man kommer!
Får din häst/hästar vinter eller sommarvila eller inget alls?
Svara gärna pp min fråga!



» Nämen hejsan!

Öh har bloggningen varit dålig eller dålig från min sida? Den har varit hemsk, förlåt så himla mycket. Alexandra har dock gjort ett mycket bra jobb när jag varit slarvig, nej men såhär är det: de här senaste veckorna innan jullovet har våra lärare, jag går andra året på naturvetenskapliga programmet, tyckt det är en jättebra idé att ge oss tusen prov att plugga till innan lovet, vi ska ha ett mattenationella, fyra kapitel ca hundra sidor att läsa och plugga på, ett fysikprov, ett biologiprov & ett kemiprov. Som ni ser har jag hur mycket som helst att plugga till och utöver detta har jag knappt tid för hästen. Plus att jag gör fotojobb nästan varje helg vilket inte gör att jag får mer tid över direkt... Nu vet ni åtminstone varför bloggningen inte är på topp från min sida.
 
 
 

» Hoppar Gråben

Hindret ligger på 1.20cm


» Dålig uppdatering

Dålig uppdatering jag vet.. men det är inte så roligt att blogga själv på min och Malins blogg, jag vet inte varför hon bloggar.. Vet inte om jag ska skaffa en egen blogg, fast då vet jag inte hur jag ska heta det är ju det. Om ni har några bra tips så kommentera dom.

Idag kommer vetrinären och vaccinerar Gråben, och på onsdag kommer Mårtensso och kollar igenom han. För ett par dagar sen så kändes han inte som han brukade, när jag travade på så gjorde han inget men när han skulle trava lite saktare så sköt han ut bogen och gjorde skänkelvikningar och fatta höger galopp, (det är i vänstervarv jag pratar om) så jag kan tro att han har satt nya muskler och att de är lite ömma. Så då kommer han vila hela den här veckan.

I lördags vart jag fotograferad av Malin, så här är några bilder.
Där var ett litet smakprov. Ni får gärna kolla min fotoinstagram, heter Greynikon. Där lägger jag upp alla bilder jag tar (om jag får för personen som är på bilden). Men ni få ha det så bra så hörs vi snart!