» Idag gick det toppen!

Idag gick det mycket bättre! Jag föraökte få han lugn och det lyckades jag med, efter ett tag så böt jag häst med ehlin. Så jag re på en Dponny och hon red på min häst! Det gick väldigt bra och jag hopkade 70 cm på henne. Hon var väldigt pigg men det ska en ponny vara!
Det skulle vara roligt och testa tävla med henne. Haha ja.. men det gick bra för henne med. Hon car väldigt stolt att hon galopperade på han. Hon är 11 år så hpn var inte så stor. Men det gick bra han cag väkdigt lugn så det var bra!
Men imorgon ska jag rida ut om det inte är så hårt i backen. Ni får ha det så
bra! Det var hon jag red på!:)


» gick inte bra..

Gårdagens pass gick inte så bra.. Jag red med hackamoret, jag och malin och två till tjejer skrittade runt mästerbo. Det gick bra han var pigg och glad sen gick vi in i ridhuset och trava och galopperade. Ja det gick ju bra.. nej skulle inte tror det, han drog och skulle bara springa. Men precis innan när jag var klar med passet så vart han välsigt lugn och han lyssnade väldigt bra. Så då avslutade jag, idag tror jag att jag ska rida ut med bett! Men vi få se hur det blir.

Vad vill ni att vi ska göra mera på bloggen?
Mer inlägg, mer bilder, mer frågestundet m.m. Kommentera i det här inlägget!

» Helgen i ett inlägg

Har haft fullt upp hela helgen, därför dålig bloggning! Eller ja jag har inte bloggat på en vecka.. 
I torsdags så rakade jag Gråben, det var första gången jag raka någon häst någonsin. Sen var han väldigt rädd i början... När jag satte på maskinen bara brevid han börja han gå på stället och han försökte stegra så han var väldigt rädd i början. Men det gick bättre senare, fast han tyckte inte om att jag skulle raka lite högre upp på halsen och bakom örona. Jag rakade en helrakning, vart ganska nöjd för att det var första gången jag rakar någon häst!

I fredags så red jag en dessyr träning för Kerstin Englund och det gick så sjukt bra!! Det var första gången jag red för henne och det ska jag fortsätta o göra! Hon gav så många bra tips! Fick tips på hur jag skulle få han lugnar m.m. Och det hälpte!
För igår så hoppade jag och Malin höjdhoppning, och det var helt sjukt hur lugn han var! Han gick nästan för sakta xD Men det gick väldigt bra och vi avslutade på 1.20! Han var så sjukt fin. Om ni vill se film gå in på min instagram och jag heter Greynikon (min fotoinstagram)

(hindret ligger på 1.10 tror jag och Heidi har tagit bilderna)
Men tidigare på dagen så gick jag, Malin och hennes kompis som hälsade på från Stockholm till någon fin plats och tog kort! Fick några fina bilder på Malin och Peppe och de fick några på mig! Här är bilderna jag tog på Malin och Peppe.
(bilderna är inte redigerade)
Och här är bilerna på mig och Gråben tagna av Malin!
Idag red jag ut med Ida och Julia. Han var sjukt pigg och i galoppen så kände och hörde jag på han hur han ville springa iväg. När jag höll imot så försökte han trycka iväg.. haha!
Men nu ska jag gå och lägga mig, skola imorgon..
Hoppas ni har haft en bra helg för det har jag!
 



» Gråben går över en bro

Idag tränade vi lite miljöträning! Vi hade en bro och en blå boll, han var väldigt duktig! Han är modigare än vad jag tror!♡


» Svar på kommentar

Elin
 
Vilka färger tycker ni era hästar passar bäst i?
Alexandra: Eftersom jag är så förtjust i blå så tycker jag blå, men eftersom han är skimmel så passar han i alla typer av färger, men blå!
Malin: 
Rött, för han är svart och det är min favoritfärg!

Mål/drömmar med ridningen?
Alexandra: Mitt mål är att jag någon gång ska vara med i SM. Iallafall tävla runt 140-150cm senare.
Malin: 
Att kunna rida Peppe helt utan utrustning!

Högsta ni har hoppat?
Alexandra: 120cm
Malin: 
115 cm

Hur höga är era hästar i mankhöjd?
Alexandra: Runt 165-170cm
Malin:
160 cm

Bästa och sämsta med era hästar?
Alexandra: Det bästa är att han är så gosig och pigg, det sämsta är att han är stark och får lätt sår i munnen..
Malin: Det bästa med Peppe är att han är så himla försiktigt och mysig, det sämsta är att han är så jäkla envis..
 

» Otursdagar..

Äntligen fredag!! Jag har inte bloggat på ett tag nu.. Men i lördags så råka jag tappa min mobl i stallet så skärmden spräcktes.. Sen skulle jag rida Peppe och du flög jag nästan i väggen, jag kanda precis brevid så det var tur! Och dagen före så klev min häst på min fot med brodden så jag vart svullen och det gjorde as ont!! I tisdags så skrittade jag ut med några och min häst var helt crazy så jag hoppa av sen skulle jag hoppa upp igen och då låg jag på magen på hans rygg (jag red barbacka) och då börja han att gå och då var det ett skylt med en super vass kant så jag skrapade upp rumpan, nu är jag alledels blå och är öm.. Så från fredagen till tisdagen var inte mina turdagar...
Jag ska skritta i 2 dagar till.. För på extriörkursen så fixa de till hans hovar, de tog bort lite på trakten på högerfram och satt på en shil (som gör att ena sidan av skon blir högre än den andra) så jag skulle skritta i en vecka för att han skulle bli van för det vart en ganska mycket omställning för han. Men det är bra för om inte jag hade vart med och vi inte hade hittat problemet så skulle de orsaka väldigt stora problem i framtiden!
Han är så sjukt pigg nu när han bara ska skritta, hur kommer det bli när jag ska börja trava igen...haha!
 

» Hur mycket skulle du vilja betala per bild?

Dagens fråga: Hur mycket skulle ni vilja betala per bild om jag kommer till dig och har en photo shoot?
De är i storleken, Bredd: 3696x och höjd: 2448x

(bilderna är inte redigerade och vissa behövs inte ens redigera heller)
 

» Exteriör kurs.

Det har varit dålig bloggning från min sida för jag går på en kurd nu i helgen feån fredag till söndag. Så det är sista dagen idag. Det är en exteriör kurs! Jag har lärt mig ganska mycket. Och igår så red jag Malin ut först och det gick ju sådär. När vi skulle trava så fatta nin häst galopp och sprang iväg men fick stopp, sen gjorde han samma saki igen! Jag gjorde serpeninbågar för att hab skulle sakta av, men nej han bara böt galopp! Det var ju mörkt så jag såg inte när vägen
tog alut på sidorna, men vattenpölen räddade mig, han tvärbromsa där, annars skulle han nog galoppera in i stallet. Men det gick inte så fort, han kan ju springa mycket fortare så det var ju bra iallafall. Sen gick vi in i rishuset och hoppade lite. Jag avslutade med ett väldigt lugnt och fint språng på 80cm. Sen skulle jag testa rida peppe i halsring, det gick bra i början men i galoppen så sprang han mot väggen och då ville jag till vänster och han till höger så precis vid väggen trodde jag att han skulle stanna men nej då tvärsvänger han till höger och hag landar precis brevid väggen. Men det gick bra.
Kursen idag börjar kl.10.00 så åker till stallet vid 40 i eller nått.