» Lite gamla bilder.

Bjuder på lite gamla bilder på mig & Peppe! Måste varit i somras någon gång eftersom jag fortfarande var blond på dessa bilder! Alla tre bilder är fotade av Alex :)
 
 

» Filmer som jag ska se!

Får bli lite mer ej hästrelaterat då jag inte har så mycket att skriva om på häst fronten. Tänkte lägga ut lite trailers på filmer som jag ska se snart!
 
Beautiful Creatures
 
The Host
Denna film är baserad på  Stephenie Meyers Genom dina ögon. Är extra taggad till denna filmen eftersom jag läst boken och tycker den är super bra! Har säkert läst den 4-5 gånger och man tröttnar aldrig. Är även en bokmal så ja.. Denna film ska bli spännande att se!
 
 
 
 

» Ej hästrelaterat!

Har säkert tagit upp detta någon gång tidigare, men eftersom vi har fler läsare nu tänkte jag ta upp det igen! Förutom att fota, göra videor och vara i stallet så älskar jag att kolla på tv-serier! Så fort jag får lite tid över så kollar jag på serier! Tänkte lista lite serier som jag tycker om och även lite info om dem! De flesta av dessa är fantasy/sci-fiction serier!
 
Beauty and the Beast
En relativt ny serie! Catherine Chandler, en detektiv, bevittnade hennes mors död. Samma natt räddas hon från sin mors mördare av odjuret. Nio år senare, leder ett fall hon upptäckt att Vincent Keller, en föredetta soldat, dödades under militärtjänsten faktiskt är levande. Som Catherine lär känna honom, börjar hon ta reda på mer om sin mors död och om vem och vad Vincent egentligen är. Samtidigt som ett komplicerat förhållande växer mellan dem. Kommer ut varje torsdag natt för oss i sverige i USA, går även på torsdagar kl. 22:00 här i sverige. dock har det uppehåll just nu och återkommer den 7/2 .      källa: en.wikipedia.org  översatt av mig 
 
Once Upon a Time
Serien utspelar sig i staden Storybrooke, Maine, där de boende faktiskt är sagofigurer från olika sagor som förflyttats till den 'verkliga världen' och berövats sina verkliga minnen av de onda drottningen. Stadens enda hopp ligger hos Emma Swan, dottern till Snövit & Prinsen som förflyttats från sagovärld innan även hon blev förhäxad. Hon är den enda person som kan bryta förbannelsen och återställa karaktärernas förlorade minnen, med hjälp av sin son, Henry som hon nyligen har återförenats med efter att ha gett bort honom för adoption vid hans födelse och hans sagobok som har nyckeln till ett slut på förbannelsen. Kommer ut varje söndag natt för oss i sverige i USA, vet att den går på Kanal 5 här i sverige men vet ej när.     källa: en.wikipedia.org  översatt av mig
 
The Vampire Diaries min favorit serie 
Serien följer livet av Elena Gilbert en 17-årig flicka, som blir djupt förälskad i en 162-årig vampyr som heter Stefan Salvatore. Deras förhållande blir alltmer komplicerat då Stefans onda och illvilliga storebror Damon Salvatore återvänder med en plan för att utlösa förödelse i staden och en hämnd mot sin yngre bror. Båda bröderna börjar visa tillgivenhet mot Elena, främst på grund av hennes likhet med deras tidigare kärlek Katherine Pierce. Det visas att Elena är en ättling till Katherine, som så småningom återvänder med planer mot trion.
För er som redan ser denna serie så är jag för Team Delena! (Damon+Elena)  Kommer ut varje torsdag natt för oss i sverige i USA, Säsong 4 startar lördagen den 26 januari kl 18.00 på Kanal 6.     källa: en.wikipedia.org  översatt av mig
 
Kyle XY 
Detta var en av mina favorit serier innan serien tyvärr lades ner! det finns tre säsonger, tyvärr avslutas säsong tre med ett mycket öppet slut. Tycker fortfarande den är super bra och har kollat på den säkert fyra gånger . Serien handlar om en tonårspojke som vaknar upp i en skog utan kläder och utan mer kunskap eller förmåga än en nyfödd och ingen navel. Han tas in av familjen Trager och fick namnet Kyle. Serien följer Kyle när han försöker lösa mysteriet om vem han är och varför han inte har något minne före denna dag.       källa: en.wikipedia.org  översatt av mig
 
Tror det var alla! Jag rekomenderar verkligen dessa serier om ni är en serienörd precis som jag, kanske ni redan kände igen någon av dessa men hoppas inlägget var intressant för någon!

» Dagens ridning

Här är en liten kort video på dagens ridning! Min mobil fick tyvärr slut på minne när vi skulle filma när jag hoppade 'paket hindret' men vi fick ialla fall en film på Alex! / Malin


» Min dag

Idag får Neo vila för jag slutar 4, sen åker jag direkt till gymmet. Så han får vila idag, kan pyssla om han, stå och borsta och mysa med han! Men nu måste jag packa och allt så ni få ha det så bra! Slänger in en bild från igår på mig.


» Dagen

Det vart barbacka igår fast igentligen skulle vi rida i ridhuset men det var Gunnel träning så då så skritta vi ut, hem till mig, så det var mysigt! Men kallt! Hade ett par strumpor, ett par sockor och mina vinter skor. Men jag frös ändå om min fötter..
Ska alldeles strax gå till bussen, sen efter skolan så ska jag och mamma åka ner på stan en snabbis sen blir det gymmet tror jag! Men ni få ha det så bra!


» hatar rubriker

Idag ska jag nod rida barbacka! eller vi får se, vet inte riktig hur jag ska rida. Vi får se, ska snart till stallet, men igår så red jag cavaletti bommar, fick väldigt bra! Så jag avslutade med ett lite kryss, han var spänd det 2 första gångerna men sen var han avslappnad, så det är framgångar! På söndag ska jag göra en sak som ni får veta senare! Så håll utkik på bloggen! ;) men nu ska jag fråga Malin när hon ska till stallet, så ni få ha det bra!


» Without You


» Ny hagkompis!

Idag fick Peppe pröva att gå med en ny häst i hagen! I början försvarade han sin höbal men sen tror jag han insåg att det var lite kul med en hagkompis ändå! Och så följde såklart kameran med idag så kvällen har jag spenderat med att redigera ihop en video. Just denna video fokuserar mycket på redigering så därför är den lite kort, börjar bli lite bättre på det!

Imorgon så ska Alex filma mig, har funderat länge över en idé jag haft och ska se vad det blir av den! Kommer bli mycket snö och fina filmer ialla fall kan jag säga som jag kommer kunna fixa ihop till något alldeles extra hoppas jag!
 
 
 

» Dagens pass

Släppte ihop Neo & Lovis idag, det gick väldigt bra för de är så kära så, de busa lite få se hur det går imorgon och de, vi testade i somras men det gick inte så bra hon börja brynsta och neo tror att han är en hingst.. haha men hoppas det går bra den här gången. Annars får de stå själva och det är lite tråkigt.. :(
Idag så red jag inne i ridhuset själv, det är väldigt bra träning för han. Han blir tokig när nån kommer in eller ut ur dörren.. så det måste tränas, men jag log på två sockerbits med 7 meter i mellan och han fick in 2 gallopsprång. Sen kom Emmelina då satt vi in så han hoppa studs, sen tog vi ut till ett gallopsprång i mellan, han tyckte det var svårt i början men det gick väldigt bra! Är väldigt nöjd över honom idag! Tyvärr så filma vi inte..

 
 
 
 

» Jag hoppar zoe

Det är från somras hindrerna låg på 1m :) och det var en häst jag tog hand om som är såld nu


» Longering

Somsagt så longera jag Neo igår för jag orkade inte rida, han var ganska busig, sprang runt och sparka bakut och bocka! Men han var duktig ändå för han lyssnade på mig, så jag är nöjd över honom, man får busa lite ibland tycker jag!
Vad tycker ni?


» Den nya sadeln!

Nu är dressyrsadeln köpt! Är verkligen super nöjd! Vi bad min ridlärare kolla om den satt bra vilket den gjorde så nu är jag en dressyrsadel rikare! Den är verkligen underbar att rida i jämfört med min förra sadel så jag kan inte vara mer nöjd!
Så idag red jag för första gången ordentligt med den! Peppe gick för första gången ner i form på långsidorna, han har tidigare haft svårt för det eftersom det har varit rakt fram. Han arbetade riktigt bra och vi körde även ett par cavalettibommar, först trodde han att man skulle hoppa över dem, men vi fokuserade på att få en lugn trav och tillslut förstod han att man skulle trava över dem och inte hoppa!


» Lizzie rullar runt

Det här är min [alexandras] hund, hon är 8 år


» Kategori E

Vad tycket ni om kategori E?
Själv tycker jag det är en bra idé. Neo skulle gå som lkategori E om det införskaffas! Eftersom måtten är 149-159cm. Jag vill mäta Neo nån dag och så hur hög han är, men han är typ 150 eller nått!
Kommentera gärna vad ni tycket om kategori E!
 
 

» Dressyrsadel

Det vart nå knas med förra inlägget! Ska se om jag kan fixa till det sen när jag går in via datorn! Jag är jätte taggad inför sadel provningen idag, ska ju som sagt få köpa en väns sadel ifall den nu passar, så får hoppas på det bästa!
Alexandra har inte kunnat blogga för hon har varit sjuk! Men vi får hoppas att hon är på bättringsvägen och snart står på fötterna!


» Matchad utrustning!

Idag red jag med mitt röda träns, och som jag skrev tidigare
Peppe gick super idag! Han uppförde sig så bra och arbetade riktigt ordentligt! Och så ska jag få pröva på en väns sadel imorgon som jag förmodligen ska få köpa! Jag vill ju egentligen ha en hoppsadel (det är en dressyr sadel min vän har) men jag ska vänta med att köpa en riktigt fin hoppsadel tills Peppe har musklat på sig lite mer så han inte 'växer' ur den!


» Vackra vinter.


» Våra resor.

  

» Malin OCH Alexandra flyger av

Ja så kan det gå! xD


» Första galoppen

Ja, det är första galoppen på 3 dagar xD


» Några bilder från helgen


» Stallet imorgon

Äntligen ska jag träffa min lilla plutt som sagt har jag inte träffat min pålle sen i tisdags, alltså 3 dagar, saknar han otroligt! Få se vad vi ska hitta på för nått, ta det lugnt blir det iallafall, men nu ska jag fortsätta kolla på gladiatorerna. Ni få ha det så bra!


» Förändringar!

Det har hänt lite förändringar på Peppe! Igår fick han för första gången hälsa på klippmaskinen och blev rakad/klippt för första gången, och vilken lättnad det var att äntligen få det gjort. Han svettades mycket mindre än vad han brukar göra idag!
Och idag fick en vän i stallet pröva och rida Peppe, det gick jätte bra och hon kom med mycket bra tips och knep! Sen fick jag hoppa upp och då hjälpte hon mig och förklarade hur jag skulle göra. Det är nästan sjukt hur mycket lättare det blir när någon säger åt en vad man ska göra. Vi red i hennes bomlösa sadel och det var en riktig upplevelse för mig! Han gick ner i traven och sen till både min och hennes förvåning gick han ner och verkligen arbetade riktigt med benen under sig i galoppen när jag egentligen inte bad om det! Fick tyvärr inte med det på film För det var verkligen som att han fick en uppenbarelse eller nått och bara: men går jag så här blir det mycket lättare! Jag är ialla fall jätte nöjd med dagens ridpass och hon ska hjälpa mig flera gånger så det ser jag fram emot!


» Min och Neo's resa

Tänkte skriva hur jag och Neo har utvecklats tillsammans.
Det är så sjukt mycket vi har lärt oss tillsammans, både han och jag har tagit så mycket skit tillsammans. Första gången jag red han, var han rädd för ett par hinderstöd som stod vid ett hörn, jag kunde knappt rida ut för han vart rädd för nästan allt. Men han börja lita på mig, och det var då nästan all rädsla försvann, Jag börja tycka om han mer och mer.  Jag har börjat om från början med honom, han var som en 4 åring när jag fick han. Jag börja träna för en tränare som har hjälpt oss mycket på vägen. Det går bara bättre och bättre för varje dag! Istället för att jag ska sitta här och skriva jätte långt så tänkte jag ta två video klipp som visar min väg från när jag fick han och ett videoklipp från i söndags!
 5 månader sen:

Nu (söndags) :
 


» Sjuk

Förlåt för dålig uppdatering det är så att jag är sjuk, igen! Fast nu är jag på bättringsvägen! Men jag har inte ätit nått sen tisdagskvällen.. Men ni få ha det bra! :)


» Ska köpas!

Har länge funderat på att köpa ett rött träns med pullargrimma, jag har ju redan ett vanligt engelsk träns i rött, men helt ärligt så är jag inte helt nöjd med det. Tyglarna får man inget grepp med och det ser då konstigt ut med svarta tyglar till. Och så gillar jag ju faktiskt pullarträns mer än de vanliga så ja, ett rött träns ska det bli! Högst upp på listan står ju förstås en ny sadel, och jag har äntligen fått ihop tillräckligt med pengar också så nu ska vi bara prata med en sadelutprovare! Här är två bilder på tränset och en matchande martingal, dessa är dock i blått men det finns även i rött!


» Video

Jag bjuder på en gammal video som filmades i höstas någon gång tror jag, det var en av de första gångerna jag hoppade 90 cm på Peppe och det gick bra!
 
 

» Hoppträning!

Den här helgen har varit lärorik! Det är otroligt hur mycket jag & Peppe har utvecklats på tre dagar! I fredags (när 'lägret' började) hade vi problem med att ta oss över hinder som vi tidigare hoppat fast de nu var åt andra hållet. Men nu på sista dagen tvekade han inte ens! Och när vi värmde upp gick han så fint och arbetade med bakbenen under sig och så kom huvudet ner som en eftergift, super glad är jag! Men sen när vi började hoppa vart han lite taggad så då hade han lite svårt att slappna av men det ska vi jobba på! Är överlag super nöjd över alla dagar och jag ska definitivt fortsätta träna för henne! :)

 

» Besöksrekord!

Idag har vi besöksrekord! hoppas det fortsätter så här!
 
 

» On Top Of The World

 

» Super nöjd!

Jag är super nöjd med dagens ridpass, eller jag är det över alla tre dagar! Han har vart så duktig! kommer strax en video från gårdagens ridning, och så ska jag göra en film från idag! Så ni få se. Idag så trilskades han inget alls! Han var pigg och hoppa allt, fast han sprang ut på kombinationen men det förstår jag för han har aldrig hoppat det för, men sen gick det bra de andra gångerna! Så jag är VÄLDIGT nöjd över honom!
 
 

» When inspiration is needed.

Tänkte bjuda på ett par videor som jag verkligen älskar att kolla på, jag får alltid gåshud när jag kollar på dem och ja, det är obeskrivligt.
  
 

» Day 2

Idag blir det andra träningen med den nya tränaren! Peppe var jätte duktig igår tycker jag och idag kommer det nog gå ännu bättre! Fick jätte mycket bra tipps så det känns riktigt bra. Mamma ska följa med idag så hon kommer nog filma lite! :D


» Gårdagens träning

Hejhej, orkade inte blogga när jag kom hem från träningen igår så jag gör det nu istället.Träningen gick jättebra, han lyssnade på mig hela tiden men men det var en sak som han vart lite bångstyrig på, det var tre bommar sen efter skulle man fatta galopp och göra en volt mellan de nästa tre bommarna, och deet vill inte neo så då börja han sparka bakut, men efter ett tag så gjorde han det jätte bra! så jag är väldigt nöjd efter gårdagens ridpass! Längtar tills vi ska rida ikväll då blir det ju gymnastikhoppning/övningar ! Men ni få ha det så bra!
 
 

» Dagens ridpass 3/1-2013


» Ny hopptränare

Som Malin skrev i ett tidigare inlägg att vi ska träna för en ny hopptränare imorgon, jag tycker det kommer bli jätte spännande hur hon är, som sagt håller det på i 3 dagar, det är ett igångsättningsläger, så första dagen är den markarbete nästa dag är det gymnastikhoppning/övningar sen sista dagen är det banhoppning. Så det ska bli kul och få se hur neo reagerar och hur han beter sig! Mamma ska vara där så hon får filma mig, men såklart är hon bort sista dagen vi ska hoppa bana, haha. Aja malins mamma kanske kan filma. Jag lägger upp en film på vad jag gjorde idag snart på videofyme, men ni få ha det så bra!
 
 
 
 

» Vilken känsla!

Idag gick min häst för första gången i form och ner i mer huvudet i traven! Vilken känsla alltså! Det känns som att jag är i sjunde himmlen eller någonting! Och jag fick med det på film! Så nu kommer jag kunna kolla tillbaka på det och minnas just det här ögonblicket! Jag är nog världens gladaste just nu!
(Detta är stort för mig eftersom min häst är en travare om någon ha missat det, och det travare gör är att springa med huvudet rätt upp i luften så det här är s t o r t)

» Precious

Imorgon ska jag & Alexandra pröva på en ny hopptränare! Blir som ett 'läger' i tre dagar så vi får hoppas det blir bra! Så idag ska jag känna igenom Peppe ordentligt hade jag tänkt, lite markarbete och kanske även lite bommar får det nog bli :)
 

» Gertie

Det här var min förra foderhäst, han är en C-ponny, och han är 21 år och är pansionerad just nu. Det är han värd, han är världens bästa c-ponny! ♥


 
 

» Bilder från idag!

Idag följde en vän med till stallet och fotade mig & Peppe! Vart riktigt nöjd med bilderna och bjuder på några av mina favoriter! Här hittar ni hennes blogg :)
 

» Lyfta på läppen

Gott nytt år får jag väl börja med och säga! Hoppas ni har haft ett bra 2012 och att ni kommer få ett bra 2013. Det kanske inte syns så bra på videon men tricket lyfta på läppen börjar verkligen flyta på nu!