» Karneval hela helgen

Äntligen fredag! och min helg består att gå på karnevalen! Så idag när jag kommer hem från skolan ska jag till stallet direkt, sen hem duscha och äta sen ner till stan! Idag har neo stått sen i måndags, så i helgen eller på måndag ska jag börja rida igen, då har han fått vilat och ätit mycket gräs. Ska alldeles strax blåsa håret, och fixa mig. Jag har fortfarande 2 uppgifter kvar att lämna in, jag kunde få skicka in de på söndag, för dom sätter betyg på tisdag.. Åh jag tycker inte om skolan just nu.. Aja nu måste jag fixa mig, så ni få ha en bra fredag!
 
 

» Min söta plutt

Bilden är tagen av Anna hennes blogg heter thatslivet.blogg.se


» Världens bästa häst fyller 16!

Min prins fyller hela 16 år idag! Det har firats med knäckebrödstårta och en massa mys på kvällskvisten!

» Angående frågestunden

Frågestunden slutar i helgen! Så fråga på!!!


» Gick super!

Det gick super bra att lasta han idag! Han gick in direkt, så nästa träning ska vi stänga transporten! Han fick vila idag också, och gå på bete ett tag också. Jag longerade en kompis shettis, det gick ganska bra hon var lite seg bara. Nu håller jg på att kolla på tv, men ni få ha det så bra! :)


» Stallet nu!

Nu drar jag till stallet och dka last träna Neo! Ha det bra! :)


» Min ☆


» Förändringar

 

Nu ska bloggen vara fit for fight igen! Som ni kanske ser har det skett lite förändringar på bloggen. Under någon timme var den väldigt rörig och det ber vi om ursäkt för om ni var inne och kikade då. En ny animerad header har kommit på plats och en helt ny design! Vi hoppas ni ska gilla förändringarna lika mycket som vi gör och ni får gärna kommentera vad ni tycker!

Ja, headern har vi gjort själva. Nej, designen har vi inte gjort själva, den har http://exeggutor.se/ gjort!


» Bloggen är under renovering!

Ursäkta röran, bloggen är under renovering!

» Carry you

Just nu sitter jag med hög musik i hörlurarna och skriver på mitt kalla kriget, måste var inne på fredag, och så har jag religionen, men kalla kriget är viktigare. Men jag ska låta neo stå för jag hinner inte rida nu för det tar för lång tid jag måste skriva sjukt mycket hemma. ÅH jag vill bara ha sommarlov nu och bara slippa skolan!! Men ja vill fortfarande inte sluta i 9:an för jag vill inte lämna min klass!! :(( Jag har ingen som jag känner som jag ska gå med på barn och fritid, inte som jag vet iaf.. Men nu ska jag inte snacka om det längre.
Malin kommer snart ringa mig igen på facetime för vi håller på med en sak till bloggen! Imorgon har jag sovmorgon! börjar 09.55, så då kan jag gå upp halv 9. Fett skönt!
Idag gick jag in i paddocken och körde lite lynadsträning, men jag körde lite tricks också, och så sprang jag skit fort så han fick gallopera lite + lite träning för mig också. Men det var allt för mig idag!
 
GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN!!!
http://littlewood.blogg.se/2013/may/nu-kor-vi-pa-fragestund.html
 
 

» Beställt!

Nu har jag klickat hem ett hackamore från Börjes! Så det ska bli spännande att få hem och pröva och se om det passar! Det stod på deras hemsida att hackamoret var i storlek Ps, ponnystorlek antar jag, men när jag skickade ett mejl till dem och frågade om det skrev det att det är ställbart och borde passa en storhäst också. Så nu håller jag tummar och tår och hoppas att det ska passa!


» Glöm inte frågestunden

Om det kommer många fråger så kanske jag och Malin svara i ett videoinlägg!
Så fråga på! Men just nu så sitter jag och pluggar men det går inte så bra för jag har fastnat på en fråga.. Men idag så red jag, malin och julia ut, det var en trevlig runda, nej men det var roligt. Sen på rakbanan hem så fick Neo springa av sig rejält. Malin ville inte racea eller hur det stavas så då galloperade hon före mig och julia. Efter ett tag så börja vi gallopera och det gick ganska lugnt men sen släppte jag Neo och då gick det väldigt fort + att jag satt barbacka!
Jag och Malin ska filma nån gång när vi galloperar så, då får ni se hur fort det går, det är väldigt härligt tycker jag, Neo tycker det är skit kul att springa fort! Men nu ska jag försöka skriva lite mer på min kalla kriget uppgift, snart sätts ju betygen.. Så allt måste in innan de. Men nu ska neo få stå, för jag måste göra klart allt med skolan och det. Så nu får neo vila tills jag är klar med detta, så han får ta det lugnt, äta och bli fetare för det behövs!
 
 

» Några gamla bilder

 
 

» #troughbacksunday

Hittade lite gamla bilder som jag tänkte att jag kunde dela med mig av! :)


» Löshoppning

Ändrade planer! Viktor och Marianne skulle löshoppa så då frågade de om jag ville vara med, så då fick han hoppa lite. Han var jätte duktig han hoppa 1.10, han har bara hoppat 1m förut, och det här var typ tredje eller fjärde gången vi löshoppa, han var väldigt duktig!
Lastningen gick super bra! Han gick in i transporten och stog där lugnt! Så vi ska träna lite i veckan! Det går verkligen framåt nu!
 

Här är videon, hoppas ni gillar den!

» Nu kör vi på frågestund



 
 

» Lastträning

Idag ska vi lastträna Neo. Jag kanske ska rida vi får se, han har ju gått ner i vikt så.. Han ska iallafall få beta länge idag! Kanske tar en promenad med han eller nått. Jag ska iallafall inte rida idag.
Marianne ska hjälpa mig och mamma idag med lastningen, hoppas han går in idag! För i somar ska vi på läger och då måste han kunna åka i en transport, det kan ju vara bra lixom.  Idag är det också fint väder, men det blåser lite..
Nu är min video klar, den ska bara laddas upp sen kommer den ut på bloggen idag!
 
 
 

» Hackamore!

Har nu i ett par dagar fått pröva en stallväns hackamore! Och jag kan säga att jag fullkomligt älskar det! Det är bettlöst men det går ändå att ha kontroll på min lilla hetsporre, så ett hackamore ska inhandlas så snabbt som möjligt så jag kan börja rida Peppe helt bettlöst mestadels av tiden! :)


» Uteritt 25/5-2013


» Neo och Curry i hagen

Vi släppte ihop Neo och Curry, de tyckte om varandra. Som tur var! :)


» Hoppträning för John Hickey


» Dagen

Dagen började med att åka ner till stan och köpa morsdag present, sen låg jag och sola i en timme. Fett skönt men varmt, sen åt jag lunch och drog till stallet efter då var klockan runt halv 3 kanske. Men då släppte vi hop Neo och curry. Det gick super bra! De busa och gosade så de ska gå tillsammans nu, jag filmade lite som kommer upp på bloggen strax.
Jag och Malin red ut idag. Det var jätte härligt! Malin filmade lite så det kommer väl oxå ut på bloggen. När vi hade ridit klart så fick Neo äta lite gräs. Nu väntar jag på att vi ska börja grilla! Så ha en fortsatt bra lördag!


» Smygtitt från dagens uteritt!


» SOMMAR!


» Morsdag present

Jag ska alldeles strax åka och köpa morsdag present, efter som det är morsdag i morgon. Vad har ni köpt för något? Jag har ingen aning vad jag ska köpa.. Men vi får se om jag hittar nått! Jag älskar vädret just nu! Värme+sol!! det är 24 grader i solen. Och nästa helg är det karneval och då ska det vara 25 grader hela helgen! Love it! Men nu ska jag borsta tänderna så får ni ha en toppen dag!
 
 

» Mysig kväll!


» Utveckling

Idag har jag haft Peppe i ett år och åtta månader. Det är helt sjukt hur fort tiden går och att köpa Peppe måste vara något av mina bästa val jag gjort i mitt liv. Vi har haft både motgångar och framgångar men vad som än händer kommer jag alltid älska den där hästen!


» leave this world behind


» we are infinite


» John Hickey träning

Har nyss kommit hem från stallet, jag har ju tränat för John Hickey. Det gick rätt så bra jag är nöjd. Han var bra också så han ska jag fortsätta träna för!  Håller på att ladda upp en video när jag hoppar sista banan men malin hann inte filma när jag hoppa trippelbarren så hon börja filma på andra hindret. Vi hoppade ett joker hinder, eller det var smalare än ett joker hinder så det var kul. Det var de han stanna på och sen så stannade han på svarta kombinationen några gånger, men han kom långt in och huvudet nere, men när jag kom in så la jag en pisk på han och frog upp huvudet då gick det bra! Men här kommer filmen och en bild på mig efter träningen:

Första hindret filma malin inte det var en trippelbarr och filma hon inte sista kombinationen heller. Men här är iallafall en lite smygtitt

 
 
 

» VINNAREN AV DAGENSBLOGG

VINNAREN AV VECKANSBLOGG ÄR...
Nicky!
Vi valde henne för att hennes blogg var lättläst alltså hon hade bra flyt i sin text och så var den intressant att läsa!
HÄR kommer du till hennes blogg
 
 

» Veckansblogg

Vi skriver ikväll vilken som vann! Så håll utkik :)


» Inspiration when it's needed.


» Chase Me Charlie

 
 
 

» Anmäl er till veckansblogg

Kom igen! Annars blir det ingen!


» Fredag!

Sorry för dålig bloggning, men jag har inte hunnit med den, vi har haft nationellaprov och sen har jag haft en so uppgift som ni ser på andra inlägget., men nu är den klar. Gud vilket härligt det det var igår! När jag kom hem så åt jag mat sen gick jag direkt ut och sola, låg där i ungefär 1 timme så skönt skulle viljat ligga där längre men man måste ju till stallet..


» Dålig daaaag

Idag gick det piss dåligt ska jag säga! Han var inte på nå humör alls! Så då vart jag på dåligt humör.. Vi körde galoppbommar och två styckna var upp höjda av 5 bommar. Han kom nog rätt 5 gånger av typ 20.. Antingen så sprang han igenom bara eller så gick det för segt! Och när jag sa åt han så sparka han bakut, så idag var det inte våran dag! Jag hoppas han är på ett bättre humör imorgon! För då är det pay&jump ju. Och så ska jag klippa och slinga håret. Men nu måste jag fortsätta plugga! Hejdå ha det bra


» Mina balskor kom idag!


» Bilder som jag tog häromdagen


 
 

» Biggest Loser

Idag fick Neo vila, och imorgon blir det antingen rida ut med Malin eller så rider jag inne i paddocken. Men imorgon slutar jag halv 4.. Menmen. 
Min klänning kommer aldrig! Hoppas den kommer imorgon! Så beställde jag mina avslutningsskor i går. Så de kommer väl i slutet av veckan eller nästa vecka. Jag vill att de ska komma så man kan öva på att gå.. Jag är inte så bra på att gå i högklackat. Men nu ska jag fortsätta kolla på biggest loser. Hopps ni har haft en bra dag!
 
 

» Bilder från idag!



» Första last träningen med Neo 11/5-2013

Det gick bättre än för väntat! Väldigt nöjd över han!


» Örebro

Idag ska jag till Örebro och hälsa på min bror Jag kommer hem kanske mellan 4-6 tror jag, och då åker jag till stallet och så tränar vi lite mer att gå in i transporten. Idag ska han få vila. Men nu måste jag platta håret sen ska vi åka! Jag bloggar mer sen! Ha det bra


» Veckansblogg

 
 

» Bilder från när jag hoppade


Tagna av Malin, oredigerade också för mitt photoshop har damp..
 
 

» Mer bilder från Storbyn

 
 

» Stallet

Ska alldeles strax åka till stallet och lunch fodra och fixa allt, även rida Peppe


» Gårdagen


» If I Lose Myself

Idag har jag haft stalltjänst. Så jag ska till stallet runt 12 hav 1 och lunchfodra, sen har jag Peppe idag för att Malin är borta. Så jag kanske rider Peppe vi får se, men idag ska det bli lastträning med Neo. Få se hur det går. Antlingen kommer det gå bra eller rätt sagt åt helvete, jag hoppas att det går bra. Det kanske kommer ut nån video, vi får se :) Nu har äntligen min video blivit klar så här kommer den.
 

» Bilder från Storbyns Pay & Jump


 
 

» if you close your eyes

 
 
 

» Smygtitt

Godmorgon! Just nu ligger jag i sängen och håller på att spara filmen, sen ska jag gå ut och gå med hundarna och ge dom mat. Sen igår bytte jag hage för lovis och Neo kan inte gå tillsammans längre. Men så jag måste fixa med det lite. Idag ska jag troligen rida ut. Vi få se hur jag känner. Men ni få ha en bra fredag. Och juste idag ska jag med Ida till storbyn tror jag det var ich ta kort på pay and jumpen! Men vi hörs!


» Rider två på Peppe!


» Mums!


» Bilder på min fina!

Alla bilder är fotade av Anna (Peppes skötare)


» Svar på kommentar

Det var nån som fråga om det kommer film/bilder från Johns träning, (se bilden nere) Och ja det hoppas jag, antagligen Malin eller mamma som får filma! :)


» Hästbloggar jag läser

Det här är några bloggar jag läser. Tyrashastar.se
Nellieberntsson.se
Dressyrmupparna.se
Och även i bland dalaryttaren.weride.se

Vad läser ni för bloggar? Tipsa mig om några bra hästbloggar!


» Planering

Godmorgon, Jag vakna kvart över 7 och trodde jag hade försovit mig.. Men kom på att vi är lediga, så jag somna om till typ kvart i 8 och kunde inte somna om igen. Så nu är jag vaken, idag blir det att åka till stallet vid 12, för jag kanske ska vara med andrea, men hon har inte svarat när vi ska vara så. Men iallafall så är det här min planering framöver med Neo.
Torsdag: Antagligen ska Malin filma mig och då blir det att hoppa lite. Annars rider jag ut.
Fredag:  Antagligen rida på banan lite, eller rida ut.
Lördag: Träna att gå in i transport, vila
Söndag: Skritta runt mästerbo
Måndag: Rida inne på banan, ta nått språng.
Tisdag: 
Rida lite dressyr, jag ska känna igenom honom böja och ställa ganska mycket.
Onsdag: Hoppa pay & jump, 60-70 eller 70-80, har inte riktigt bestämt mig än.
Torsdag: Rida ut
22/5 Onsdag: Hoppträning för John Hickey
Det var en veckas planering. Jag ser väldigt framimot hoppträningen för John! Längtar! Men nu ska jag upp och äta något, så ni få ha det bra!

» Kort skolvecka

Nu är skolveckan slut! Så skönt. Just nu regnar det lite och jag hoppas det blir fint väder tills imorgon! Malin ska antagligen filma mig, eftersom jag filma henne i förrgår. Få se hur det blir, men nu ska jag fortsätta kolla på hockey nu! Ha en bra helg!


» Fel med mobilen

Inlägget under skulle vart ute vid 7


» Härlig uteritt

Kommit hem från stallet och ska äta nu. Jag red ut idag. Fyfan vad skönt! Och Neo står fortfarande ute i hagen! Så härligt väder! Hoppas det fortsätter så här!


» Bild från igår!


» Bilder från skolan

Älskar verkligen vädret! Idag ska jag och Malin rida ut! Sjukt sköööönt!


» Solljus

Igår stod det hoppning på schemat! Det gick jättebra och Alex filmade så det kommer en video så snart jag har tid att fixa iordning en. (Har maaaassa prov denna korta vecka. Idag ska jag och Alex rida ut i det fina vädret, så det ska bli härligt!


» Mys i solen


» Bilder

Här bilder från några videoklipp!

» Sol, sol och sol

Godmorgon. Vilket härligt väder det är idag! Idag ska neo skos så jag åker till stallet direkt efter skolan! Men nu ska jag blåsa håret så ni få ha en fortsatt bra dag!


» Söndag

Kom hem från stallet vid halv 7 och jag åkte till stallet vid 12 så 6 1/2 timme var jag i stallet, och av de 4 timmarna så har jag mockat ut hagen! Så nu värker min axel. Fyfan vad jobbigt det var! Men nu är den bajs fri, och Inge gammalt Hö kvar heller! Sen så filma Malin mig. Men din dator cpar sig så jag ska göra en video sen! Men det gick bra. Men ni få ha en fortsatt bra dag, nu ska jag ta det lugnt och mamma ska massera mig också!


» Rider två på Neo!


» Godmorgon

Gud så äntligen vakna lite senare iallafall, det var ju ingen filmning i går så idag ska jag filma när Malin har lektion sen ska hon filma mig. Men jag vet inte liksom vad jag ska göra.. Vad tycker ni? Igår hade vi besökrekord också! Så fortsätt så, är det något speciellt som ni vill att vi ska ha på bloggen? Kommentera då det ni vill ha! :)


» Hoppningen

Idag hoppade jag för första gången ute! I början gick det rent ut sagt åt helvete, det började med att vi skulle gå över ett sockerbits hinder som hade en liten kortare bom. Såklart så lyfter han inte tillräckligt på bakbenen så bommen fastnar mellan benen på honom och då blir han livrädd, gör något krumsprång och jag flyger/hoppar av, det enda positiva med avramlingen var att jag landade på fötterna och jag var snabbt upp igen, efter det ville han inte alls vara samarbetsvillig och ville inte ens gå över ett 40 cm hinder. Han liksom stänger av och reagerar inte på mina hjälper. Tror det var för att han kände att jag vart lite ur balans efter avramlingen och vill helst att jag ska vara med på noterna, annars hoppar han inte. Efter ett tag fick Alex hoppa upp för jag fegade ur. Han var i början lika bångstyrig med henne också men hoppade tillslut och var jätteduktig! Sen så skulle jag hoppa, för jag kände att jag inte riktigt ville avsluta dagen med att inte kommit över något hinder alls så då hoppade jag först ett 50 cm hinder, sen ett 80, 90 och så avslutade jag med ett på en meter, vilken känsla alltså! Jag var väldigt nervös men Peppe ställde upp för mig och hoppade allt! Och Peppe tyckte också det var kul så så ska ett ridpass avslutas! :)

Första bilden har Anna (Peppes skötare) fotat och den andra är en screenshot från en film!


» R.I.P.

Det är en sak som jag inte har sagt här på bloggen.. Den 22/4 fick vi lov att ta bort våran hund Lizzie.. Det började med att nån veckan innan de så börja hon halta lite smått på vänstrabakbenet. Efter några dagar så kunde hon knapp stå eller gå på benet, det släpades när hon gick. Hon kunde inte stå och äta, hon fick lov att sätta sig ner. Så hon kunde stå. Dagen efter så gick hon bara runt och gnällde och flåsa för hon hade så ont och lizzie är en ömtålig hund, man skulle kunna göra mycket innan hon skulle börja gnälla för att det gjorde ont. Så vi märkte att hon hade ont och vi ringde till Falu djursjukhus. Senare på dagen fick vi komma upp och kolla på det. Min mormor trodde hon hade fått en stroke, men när vetrinären kollade på henne så hade hon fått diskbrock. Det är när disken (den stötdämpande skivan mellan ryggradens kotor) brustit. När disken buktar ut kan den trycka mot nervrötterna i ryggradskanalen vilket gör ont. Vetrinären sa att det kunde bli bra igen men i vissa fall får man operera men det kanske inte bli bättre ändå.
Så hon skulle ligga i en bur för att hon inte skulle röra sig i 14 dagar och få medicin. Det började att bli bättre, tyckte jag. Men en dag när hon inte sov så börja hon gnälla igen men ännu värre, så mamma åkte från jobbet och åkte upp till falu djursjukhus och då bestämde hon att vi skulle ta bort henne. Vetrinären tyckte att mamma gjorde rätt val. Men det värsta är att inte jag fick säga hejdå, hon låg och sov när jag åkte till skolan så jag ville inte väcka henne. Så mamma ringde när jag var i skolan och berätta att hon var i himlen.
Jag kommer alltid älska dig lizzie!
30/5 2004 - 22/4 2013
 
 
 

» Malin hoppar 4/5-2013

Första gången ligger hindret på 90 och sen blir det 1m


» Lördag!

är sjukt taggad på att hoppa idag! Vi ska hoppa som om det vore på en tävling, vi börjar med att hoppa fram, sen hoppar vi banan direkt. Jag ska hoppa 70 & 80 cm på bästa pay and jump om det går bra idag! Jag har glömt att jag har köpt nya stövlar, det behövdes men jag måste rida/gå in de, för just nu har jag fått skavsår, men idag blir det första gången jag hoppar i de, få se hur det går.
Idag vaknade jag tidigt! Ska upp och fråga mamma om skavsårsplåster men det är inte så intressant för er att veta så ni få ha det så bra så bloggar jag ner sen!


» @aleexandrab

Följ mig på instagram, så följer jag dig tillbaka!


» T-O-M-T

Det blev att tömköra, jag la också fyra bommar på en volt som han fick ligga och rulla på. Det tyckte han var jobbigt, men annars gick det bra! Just nu har jag sjukt trkigt vet inte vad jag ska göra.. Men imorgon är det städdag i stallet 11-15 så då ska vi mocka ur hagarna och det, det är på söndag också... men det måste göras ju. Jag vill göra en video men jag har typ inga videoklipp, men vi ska ju filma när vi hoppar imorgon! så det blir bra! Så idag blir det att mysa med familjen tror jag, eller få se om jag hittar på något. Men ni få ha en bra fredag!
 
 

» no angels.


» hey ho.


» Fredag

Idag ska jag nog rida barbacka eller tömköra. Men iallafall så ska jag och Malin hoppa imorgon, jag har gjort banan helt själv. Men då följer Malins mamma och filmar oss och Anna ska ta kort tror jag :) men ska alldeles strax blåsa håret. Ni får ha en bra fredag!


» Hoppträning 24/4-2013

Gammal video
Det var ingen toppen träning, Neo var inte på, han var lite seg men ibland är de dom det.


» Dålig bloggning

Sorry för dålig bloggning med jag har inte orkat, men iallafall så hade jag skit kul på sista april, kommer lite bilder i slutet av inlägget. Men iallafall så somna vi typ 4 och det var någons klocka som ringde kl6 på morgonen och sen igen kl halv 8 eller nått. Men sen vakna jag igen kl9 och då kunde jag inte somna om, så jag sov 5 timmar, så var skit trött igår kväll, låg på soffan och dov från 7 till halv 10 sen gick jag och la mig och somna direkt så jag var ganska trött om jag får lov och säga.. Men idag blir det att rida ute i paddocken och rider bommar eller nått. Få se men nu har jag Inge mer och säga så ha det bra!


» I won't quit.

Idag är det skola igenKändes som att det var fredag igår men, icke! Bara två dagar kvar till helg, känns så hilma skönt! Och nästa vecka är vi (tror de flesta är det) lediga torsdag & fredag, ska bli jätteskönt! Och tro det eller ej men det är bara trettiosju dagar kvar till sommarlovet! Och då har jag klarat ett helt skolår på naturvetenskapliga programmet, ska bli så sjukt skönt med lov och bara ta det lugnt från plugget och vara i stallet! Och jag har även skaffat mig ett sommarjobb i sommar så då ska jag förmodligen köpa mig en ny kamera!

» It's a beautiful day!

Åkte till stallet idag med Anna (Peppes skötareoch märkte när vi svängde in på parkeringen att det var hoppträning för fullt i paddoken, något jag helt hade glömt bort. Mina planer att fota ridbilder gick i stupet. Vi försökte oss på att rida lite ute men Peppe blir så sjukt stressad när vi rider ut och det gick verkligen inte att få honom att koncentrera sig på jobb, när vi rider ut ska vi inte koncentrera oss på jobb tycker han. Jag ska försöka att jobba mycket på det men kände inte för att hålla på och bråka med honom idag. Efter ett tag gick vi in i ridhuset och där gick det betydligt bättre men han var fortfarande lite okoncentrerad så jag antar att han hade en liten dålig dag. I slutet fick Anna rida lite och det känns skönt att det går framåt för dem!
I helgen ska jag och Alex hoppa lite så då ska vi filma och så kommer förmodligen Anna med också och tar lite kort! :)